Özgür-Der Üniversite Gençliği ‘Gençliğin Anlam Arayışı’ kitabını değerlendirdi

Özgür-Der Üniversite Gençliği’nin düzenlemiş olduğu kitap forumunda Mehmet Görmez’in Otto Yayınları’ndan çıkan  ‘Gençliğin Anlam Arayışı’ kitabı değerlendirildi.

Cansel Tan / HAKSÖZ HABER

Kitabın ‘’Sanal Ekran Uygarlığında Haya ile Hayat Bulmak’’ başlıklı bölümüyle konuşmasına başlayan Merve Sönmezler, son zamanlarda bilişim ve iletişim teknolojilerindeki büyük gelişmelerle birlikte gençliğin karşı karşıya kaldığı soru ve sorunları dile getirdi. Yazarın, ‘’Sanal Ekran Uygarlığı’’ olarak nitelendirdiği bu çağda Müslüman bir genç olarak var olabilmek, ‘kuşatılmış bir sanal gerçeklik dünyasında İslami bir gerçeklik ortaya koymak’ üzerine kafa yormanın gerekliliği ile konuşmasını devam ettirdi.

Kitapta yoğun bir ilmi birikimin varlığına işaret eden Merve Sönmezler, bu ilmi birikimin aynı zamanda modern ve kadim bazı İslam filozoflarının da etkisiyle olduğunu ve bu fikir adamlarının eserlerinin hassasiyetle okunması gerektiğini dile getirdi. Bunların başında Taha Abdurrahman ve İbn Aşur geliyor. Özellikle yer yer tasavvufi etkilerin görüldüğü bölümlerde Taha Abdurrahman etkisini hissedebiliyoruz.  Kitabın okumamızı salık verdiği bir diğer şahsiyet de İslam düşüncesinin zirve ismi Gazalî’dir. Ayrıca Görmez’in açık ufuklu yaklaşımlarının inşasında etkili olmuş isimlerden biri olan Musa Carullah’ı da okumanın faydalı olacağını dile getirerek konuşmasını nihayete erdirdi.

Katılımcıların gerek katkıları ve gerek sorularıyla oturumu zenginleştirmesiyle program son buldu.

Etkinlik-Eylem Haberleri