Orhan Alimoğlu’nun Gazze anıları

"7 Ekim 2023’te yaşanan Aksa Tufanı Harekatı’ndan sonra işgalci İsrail’in başlattığı soykırım günlerinde yayınlanan bu eser, Gazze’yi içerden görmeye ve yıllardan beri Gazzeli kardeşlerimizin neler yaşadığını anlamamıza katkı sunacak bir çalışma."

SÜLEYMAN CERAN / HAKSÖZ-HABER

Beyan yayınları tarafından Şubat ayında yayınlanan Sevgili Gazze -Bir Doktorun Anıları- isimli kitabın müellifi Orhan Alimoğlu, Elazığ doğumlu bir tıp doktoru. Genel cerrahi alanında uzmanlaşmış bir profesör kendisi. Ürdün’de, Kanada’da, Avusturya’da, Yemen’de, Somali’de, Uganda’da bilimsel araştırmalarda bulunmuş, öğretim üyesi olarak emek vermiş bir hoca. 2014 yılında işgalci İsrail’in Gazze’ye saldırması sonrasında ağır hastaların Türkiye’ye getirilmesiyle görevlendirilen heyette bulunmuş Prof. Dr. Orhan Alimoğlu. Bir yıl sonra Türkiye-Filistin Cerrahi Kongresi için yine Gazze’ye geçmiş. 2016 yılında da Damar Cerrahisi Kursu vermek için güzelim Gazze’ye revan olmuş. Son olarak 2023 yılının Haziran ayında Filistin Cerrahi Kongresi’ne katılmak için Gazze’ye vasıl olmuş. Endişe, sevinç ve en çok umut içinde geçen bu dört seyahatte tuttuğu günlüklerinden, izlenimlerinden ve kanaatlerinden de ortaya Sevgili Gazze gibi eser ortaya çıkmış.

Sevgili Gazze -Bir Doktorun Anıları-, Beyan Yayınları arasından çıktı.

7 Ekim 2023’te yaşanan Aksa Tufanı Harekatı’ndan sonra işgalci İsrail’in başlattığı soykırım günlerinde yayınlanan bu eser, Gazze’yi içerden görmeye ve yıllardan beri Gazzeli kardeşlerimizin neler yaşadığını anlamamıza katkı sunacak bir çalışma. 10 Ağustos 2014 yılında Orhan Alimoğlu’nun yaptığı ilk Gazze ziyareti savaş sonrası yaralıların tahliyesi ile ilgili olmuş. Ebu Haddef ailesine yapılan ziyaret ve Minik Maha’nın durumu, Gazzeli kardeşlerimizin ağır yaralarına rağmen başlarına gelenleri sabırla karşılayışları Gazze’deki izzetli duruşun yeni olmadığını bir kez daha hatırlatıyor. Orhan Alimoğlu, bir dönem Kızılay başkanlığı da yapan Kerem Kınık ile Şifa, Al-Nasser ve Avrupa hastanelerinde hasta değerlendirmeleri yaparak, ağır yaralıların bir kısmının Türkiye’ye gelişlerini sağlamışlar. Önemli bir tanıklık bu.

Orhan Hoca’nın 10 yıl evvel savaş sonrası sıcağı sıcağına sahada yaptığı izlenimleri çok çarpıcı…


Yazının devamı >>>

Kitap Haberleri

Zulmün şahidi, zaferin habercisi kitaplar...
“Sâsanî’lerden Safevîler’e Kadar Şîa’nın Tarihi" kitabı çıktı
Wael Hallaq'ın Şeriat kitabı Ekin Yayınları etiketiyle çıktı
Norman Finkelstein’ın kaleminden Gazze direnişi
Ellinci yılında Filistin Şiiri antolojisi