ÖNDER İmam Hatipler Derneği Yeni Logosunu Tanıttı

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, yeni logosu ve kurumsal kimliğini, dün gerçekleşen özel bir programla kamuoyuna tanıttı.

1958 yılında kurulan ve kuruluşundan bugüne özellikle de 28 Şubat sürecinde imam hatip okullarının ve öğrencilerinin haklarını muhafaza etme çabasında olan ÖNDER’in, TBMM Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Müzesi’nde düzenlediği yeni logo ve kurumsal kimlik tanıtım programına AK Parti Milletvekili Nurettin Nebati, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, çeşitli STK temsilcileri, mezun dernek başkanları, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an tilavetiyle başlayan program, ÖNDER Basın Tanıtım Komisyon Üyesi Gazeteci Nuriye Çakmak’ın yeni logonun oluşum sürecine değinen konuşmasıyla devam etti.  Yeni logo için gelenekteki kapı metaforundan esinlenildiğini vurgulayan Çakmak; “Kapı, hem Anadolu’nun İslam’la tanışma hikayesini hem de ÖNDER’in gelenekle olan ilişkisinin sürekliliğini vurguluyor.” dedi.

NİTELİKLERİYLE KÖKLÜ YENİLİKLERİYLE ÖNCÜ

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, programdaki konuşmasında, ÖNDER'in kurulduğu yılları hatırlatarak,1958 yılında camilerde namaz kıldıracak ve cenazeleri kaldıracak kişilerin bulunmadığı bir dönemden, bugün hayatın bütün alanlarında yer alan, Türkiye'de ve yurt dışında hizmet eden bir camianın olduğu söyledi.

Bekiroğlu, 1958 yılından günümüze yaşanan imam hatip serüveninde ÖNDER'in de aynı sıkıntıları yaşadığına dikkat çekerek şunları aktardı:

 

"ÖNDER bu sıkıntıları hep aşmanın mücadelesini verdi. 12 Eylül'de ve 1960 ihtilalinde sıkıntılar yaşandı ve en yakın bildiğiniz hazirunun hemen hemen hepsinin belki şahitlik ettiği 28 Şubat sürecinde büyük sıkıntılar yaşandı. ÖNDER'in öncülüğünde 28 Şubat süreci daha az bedelle atlatılmış oldu ve bugün imam hatiplerle ilgili 2012'den itibaren başlamış olan 4+4+4 ile birlikte bu önderlik taçlanmış oldu. Bugün biz imam hatiplerin yeniden ülke gündemine gelmesini konuşuyorsak buna başta ÖNDER'imiz olmak üzere aramızdaki STK'ların desteğiyle de bugün imam hatiplerin davası bu noktaya geldi."
Bekiroğlu, göreve geldikleri 13 Haziran 2015 tarihinde nitelikli yenilik çerçevesinde bazı çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Öncelikle ÖNDER'imizin kurumsal yapısını revize ettik. Kurumsallaşmayla birlikte iki önemli hususu gündemimize aldık. Bunlardan biri teşkilatlanma faaliyetleriydi. İkinci olarak da okul aile birliklerimizi gündeme aldık. Esin kaynağımız İmam Gazali'ydi ve İhya'da söylediği gibi okulu, ailesini ve sosyal çevresini bir arada tutarak onların geleceğini sağlıklı olarak ele alabiliriz inancıyla okul aile birliklerimizi Türkiye genelinde yayarak çok önemli adımlar attık" diye konuştu.

Nitelikli yenilik temasına yoğunlaştıklarını aktaran Bekiroğlu, "Muhtevayla biçimi birlikte ele alma çabası içerisinde olduk. Niteliği sürekli yenilikle beraber desteklememiz gerektiğini inandık ve çalışmalarımızda bunu kendimize düstur edinmeye çalıştık. Meseleye bütüncül bakma çaba içerisinde olduk" dedi.

Konuşmanın ardından, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Yarım asırdır köklü geleneklerimizi yaşatan imam hatip ruhunun gelişmesinde büyük emekler sarf eden derneğinizin değerli mensuplarına bu anlamlı gün vesilesiyle şükranlarımı sunuyorum. Yeni Türkiye yolunda imam hatip neslinin Türkiye'nin yolunu aydınlatacağına yürekten inanıyor, ÖNDER İmam Hatipler Derneği'nin takdirle izlediğim tüm yeniliklerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Her bir üyenizin değerli katkılarıyla gerçekleşen tüm çalışmalarınızda şahsınızda başarılar diliyorum" mesajı okundu.

Ardından ÖNDER’in yeni logosu sunumla birlikte kamuoyuna tanıtıldı. 

YENİ AKİT

Haber Haberleri

Mehmet Görmez’den Riyad’daki festival görüntülerine tepki: İslam'ın değerlerine saldırı
Bağdat'taki rehabilitasyon merkezinde 5 bine yakın uyuşturucu bağımlısı tedavi görüyor
Gazze'de 6 ay bombardıman altında yaşayan Salhiya: Bir ayağımız ahirette, bir ayağımız dünyadaydı
Sokak röportajı saçmalığına ne zaman son verilecek?
Özgür Özel hakkındaki "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "iftira" soruşturmasında ''yetkisizlik'' kararı