Okula Sokmadılar, Devamsızlıktan Attılar

​​​​​​​Darbe döneminde İstanbul Üniversitesi öğrencisi olan Zehra Ergül, başörtü yasağının uygulanmasıyla birlikte okula alınmadığını, günlerce İstanbul Üniversitesi önünde yapılan eylemlere arkadaşlarıyla katıldığını ve devamsızlıktan okulda atıldığını a

28 Şubat mağdurlarından Zehra Ergül, “28 Şubat bütün ülkede bir korku ortamı oluşturmuştu. Noterleri asla okullara getiremiyorduk. Okula alınmadığımızı belgeleyecek noter bulamıyorduk. Dolayısıyla dava etmemizin önüne geçtiler. 98 yılında okuldan devamsızlıktan atıldım, kılık kıyafet yönetmeliğine muhalefetten değil” dedi.

28 Şubat döneminde İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümünde öğrenci olduğunu belirten Ergül, başörtü yasağının okullarda uygulanmasıyla birlikte okula alınmadığını, günlerce İstanbul Üniversitesi önünde yapılan eylemlere arkadaşlarıyla katıldığını ve devamsızlıktan okulda atıldığını anlattı. Ergül, 2011 yılında gelen afla üniversiteye geri döndüğünü ve okulunu bitirebildiğini, sonrasında da yüksek lisansını tamamladığını söyledi.

“20 YILIMI ÇALDILAR”

Başörtüsü yasağının İstanbul Üniversitesi’nde çok sert bir şekilde uygulandığını anlatan Ergül, şunları kaydetti: “Bir gün okulumuza geldik, kapıda köpekler, robocop polisler olduğu halde içeri alınmadık. Yasak tümüyle hukuksuzdu. Kılık kıyafet yönetmeliği gibi bir gerekçeleri de yoktu. Yasakçılar bunu uygularken çok pervasızdı. Bu eylemler sırasında 20 arkadaşımızla birlikte gözaltına alındım. Bir arkadaşımızın kolu polis tarafından kırıldı. Çok kaba ve aşağılayıcı tavırları vardı polislerin nezarette de.”

Ergül, okula tekrar başlamak için evraklarını teslim ettiği sırada sınıf arkadaşını 16 yıl sonra öğretim görevlisi olarak karşısında gördüğünü aktararak, “Çok flaş bir andı benim için. Hayatınızın 20 yılının kesildiğini görüyorsunuz bunun tabii ki bedeli olamaz.” dedi.

Ergül, 28 Şubat’ın bütün etkileri sona ermediğine vurgu yaparak, o dönem verilen kararlar sonucu halen cezaevlerinde kalan insanlar olduğunu hatırlatarak, FETÖ’yle iltisaklı hakimlerin verdiği kararlar sonucu hapiste olan bu insanların serbest bırakılmasını istediklerini dile getirdi.

Hukuk Haberleri

Hukuksuzluğu milliyetçilik kılıfıyla meşrulaştırma aymazlığı!
Hukuksuz Bolu beyine soruşturma açıldı!
Necip Hablemitoğlu cinayeti davasında erteleme kararı
Ağrı Emniyet Müdürlüğü 28 Şubat ruhuyla mı hareket ediyor?
23 yıldır Guantanamo'da tutulan mahkum serbest bırakıldı