Nikaragua işgal rejimi ile diplomatik ilişkilerini kesti

Nikaragua hükümeti, “faşist ve savaş suçlusu işgal rejiminin Filistin halkına karşı sürdürdüğü acımasız soykırıma” tepki olarak İsrail ile diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu.

Nikaragua hükümeti dün yaptığı açıklamada, “faşist ve savaş suçlusu İsrail hükümetinin Filistin halkına karşı sürdürdüğü acımasız soykırıma” tepki olarak İsrail ile diplomatik ilişkilerini kestiğini bildirdi.

Ortadoğu’daki gerilimden endişe duyulduğu kaydedilen açıklamada, çatışmaların “Lübnan’a kadar uzandığı ve Suriye, Yemen ve İran’ı da ciddi şekilde tehdit ettiği” ifade edildi.

Daniel Ortega başkanlığındaki Nikaragua hükümeti Gazze Şeridi’nde bir yılı aşkın bir süredir devam eden savaş sebebiyle İsrail’i açıkça eleştirmişti.

Devlet Başkanı Daniel Ortega’nın eşi ve Devlet Başkanı Yardımcısı Rosario Murillo resmi basın yayın organlarına yaptığı açıklamada, “Başkanımız faşist ve cani İsrail hükümetiyle diplomatik ilişkilerin kesilmesi için Dışişleri Bakanlığı’na talimat verdi” dedi ve İsrail’in soykırım yaptığını söyledi.

İki ülke arasında ilişkiler yok denecek kadar az olduğu için Nikaragua’nın kararının siyasi ve simgesel olduğu ve İsrail’in Managua’da elçisi olmadığı kaydedildi.

Daniel Ortega Nikaragua’nın İsrail ile diplomatik ilişkilerini 2010 yılında da kesmiş ve iki ülke ilişkileri 28 Mart 2017’de yeniden tesis edilmişti.

Dünya Haberleri

Finlandiya Dışişleri Bakanı, AB'yi işgalci İsrail'e daha fazla yaptırım uygulamaya çağırdı
Alman sözcü: "İsrail'in soykırım yaptığına dair hiçbir emare yok"
İngiltere'de mahkeme antisiyonist ifadelerin ayrımcı ve antisemitik olmadığına hükmetti
Macron hakkında UCM'ye başvuru: "Gazze'de soykırıma suç ortaklığı yapıyor"
Dünya Bektaşileri Başdedesi: İsrail halkının kardeşiyim