Polis yetkilileri, Nepal, Hindistan ve Tibet'de ölenlerin sayısının 6 bin 700'ü geçtiğini ve yaklaşık 14 bin yaralının olduğunu bildirdi. İçişleri Bakanlığı, depremde yaklaşık 160 bin evin yıkıldığını açıkladı.
Avrupa Birliği'nin (AB) Katmandu Büyükelçisi Rensje Teerink, muhabirlere yaptığı açıklamada, bin kadar AB vatandaşının arandığını ve kayıp olanların çoğunun turist olduğunu söyledi.
Fransa Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Romain Nadal, 150'den fazla Fransız vatandaşının arandığını kaydetti.
Diğer taraftan, Uluslararası yardım kuruluşları, Nepal'e yardım göndermeye devam ediyor. Aralarında Çin, Hindistan ve Pakistan'ın yer aldığı bir çok ülkeden ekipler Nepal'de arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Kızılay ,Yeni Yüksektepe-GEA, İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneğinden (İHH) oluşan 93 kişilik kamu ve özel teşebbüs Türkiyeli yardım kuruluşları, depremin ardından Nepal'de yaraları sarmayı sürdürüyor. Katmandu'ya gelen AFAD ekibi, Türkiye'den gelen 16 tonluk yardım malzemesini Nepalli yetkililere teslim etmişti.
Umutlar tükeniyor
Nepal'de arama kurtarma çalışmalarında enkaz altındaki insanların sağ olarak kurtarılması konusunda umutlar azalıyor.
Sakhu bölgesinde birçok ülkeden gelen arama-kurtarma ekipleri, çalışmalarını sürdürürken vatandaşlar çalışmaları zorlaştıran molozları el birliğiyle atarak ekiplere yardım ediyor.
Depremin ardından enkaz altından çok sayıda cesedin çıktığı Sakhu'da artık enkaz altında canlı birine ulaşmanın zor olduğunu söyleyen yetkililer, büyük ölçüde umutların azaldığını ancak insanların yakınlarının cesetlerini bulmak istediğini belirtiyor.
AA