Mutlak kötüye karşı el-Kassam’ın özgürleştirici ribatı ve cihadı

Fikri ve fiili küresel cahili kuşatma ve saldırılara karşı Nebilerin, Sıddıkların, Şühedanın, Salihlerin sünnetini Hamas’lı kardeşlerimiz güçleri oranında en güzel şekilde yerine getirmeye çalışıyorlar.

Hamza Türkmen / Haksöz Haber

Rabbimize hamd olsun ki Hamas, nitelikli ve sürdürülebilir sosyal bir birlikteliğin tohumunu ya da ocağını oluşturabildi. Bu ocak başta siyasi lider ve komutan konumunda nice şehidler verdiği halde İslami direniş ve temsiliyet iradesinde hiçbir bocalama yaşamıyor. Çünkü dayandığı sabır, ribat, ıslah, ihya ve talim okulu dünden bugüne hala çalışıyor. Görsellerden izliyoruz: Gazze’de yerle bir edilen binaların, çadırların enkazında açlık ve korku haline rağmen enkazlar arasında derme çatma mekanlar oluşturulup bombalar altında ısrarla ve inatla eğitim-öğrenim faaliyetleri devam ettirilmeye çalışılıyor. Bu direniş, talim ve ıslah okulları yeni mübelliğler, yeni cengaverler, yeni komutanlar yetiştirmeye devam ediyor.

Rabbimize hamd olsun ki Gazze’den gelen son haberlere göre direniş saflarında şehid düşenlerin yerine Kur’an hafızı olarak askeri talimden geçmiş 3 bin civarında yeni mücahid grubu el-Kassam saflarına kabul edildi.

Yazının devamı >>>

İslam Düşüncesi Haberleri

Yusuf’un üvey kardeşleri şöyle demişti: "Yusuf ve kardeşi, babamıza bizden daha sevgilidir…"
Andolsun, Yusuf ve kardeşlerinde soranlar için ayetler vardır
"... Hiç şüphe yok, senin rabbin, bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir"
Şeytan, insan için apaçık bir düşmandır
En güzel kıssaları gerçek bir haber olarak sana aktarmaktayız