Muşta Ümmet İftarı Etkinliği

Muş'ta bir araya gelen Müslümanlar özelde Suriye ve Mısır halkıyla, genelde de tüm Müslümanlarla dayanışma amacıyla iftar düzenledi.

Muş merkezde bulunan Geylani Camii'nde akşam ezanında bir araya gelen Müslümanlar özelde Suriye ve Mısır halkıyla, genelde de tüm Müslümanlarla dayanışma amacıyla diğer 14 ilde olduğu gibi Muş'ta da "ümmet iftarı" düzenledi.

İftarda simit ve hurma yiyip su içen Müslümanlar duadan sonra cemaatle akşam namazını kıldılar. Ardından Hasan Konuşuk konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Konuşuk, Suriye ve Mısır halkının yalnız olmadığını, gerek Batı'dan gerekse Doğu'dan zorba Esed yönetimine ve Mısır'daki askeri cuntaya destek veren zorbaların tavrını eleştirdi. Konuşuk devamla, "Ümmet-i Muhammed'in arasına çizilen yapay sınırları tanımayan Müslümanlar olarak Mısır'ın ve Suriye'nin direnişini Türkiye'nin direnişi olarak görüyoruz. Mısır'da ve Suriye'de akan kanlarımız asla boşa gitmeyecek, bu kanlar İslam ümmetinin zaferi olacaktır. Yaşasın küresel intifada! Yaşasın Suriye ve Mısır direnişimiz! Yaşasın ümmet dayanışması!" diyerek konuşmasını bitirdi.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı