Süleyman Ceran / Haksöz Haber
Şefik Sevim Hoca Batman’da dünyaya gelmiş, halen doğduğu coğrafyaya bir öğretmen, bir yardım gönüllüsü ve uyarıcı, ıslah edici bir Müslüman olarak hizmet vermeye devam eden kıymetli bir isimdir. Kendisiyle karşılaştığınız zaman gülümseyen yüzü, insanı sarıp sarmalayan hitabeti, alanına hâkimiyeti, yerinde, dozunda ciddiyeti ve elbette cömertliği ile bekliyor olacaktır sizi. Şefik Sevim hem bölgesi için hem de coğrafyamız açısından ciddi bir boşluğu dolduran çok yönlü, güzide bir şahsiyettir.
Şefik Hoca, emek verdiği her yöne ilişkin kitaplar çıkarmaya gayret eden bir yazar aynı zamanda. Ömrünü verdiği öğretmenliği yalnızca resmi görev olarak değil bir sorumluluk olarak da algılayıp uzun yıllar evlerde ders halkaları ve herkese açık konferanslar şeklinde eğitimler veren yazar, bu emeğini 2005 yılında ilk kitabı olan “Çocuk Eğitimi ve Aile” ile okurlarına sunmuştu. Pek çok baskı yapan bu eser, “çocuk eğitimi” ve “aile” meselelerini dini kaynakları ve hayatın gerçeklerini referans alarak yazılması nedeniyle ayrı bir ilgiyi hakeder.
İlk gençlik yıllarından itibaren İslami yapıların içerisinde bulunan, Özgür-Der ile İHH gibi iki güzide yapının yönetiminde bulunan ve yaşanan süreçleri oldukça sağlıklı gözlemleyen Sevim’in ikinci kitabı da özeleştiri niteliği taşıyan ve 2018 yılında yayınlanan “İlm-i Halimiz” adlı eseridir. Şefik Hoca, İlm-i Halimiz ile ilk akla gelen “ilmihal”in ötesinde Müslümanların, cemaatlerin ve yapıların sorunlarına eğilip çözüm önerilerinde bulunmaya çalışıyor. Eserde ıslah, merhamet, güven, endişe, cömertlik, fedakârlık, şeffaflık, aidiyet, imtihan gibi kavramlar yerli yerine oturtuluyor.