Muş İlci İHL’de “Yedi Okurlar” Etkinliği

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu “Yedi Okurlar” projesi kapsamında İlim Yayma Cemiyeti ile kültürel etkinlik protokolü imzalayan Muş İlci İnşaat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Ocak 2016 konuğu, Yrd. Doç. Dr. Murat Kayacan idi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu “Yedi Okurlar” projesi kapsamında İlim Yayma Cemiyeti ile kültürel etkinlik protokolü imzalayan Muş İlci İnşaat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Ocak 2016 konuğu, Yrd. Doç. Dr. Murat Kayacan idi.  “Hz. Nuh’un Toplumsal Islah Çabaları” (2015) adlı  eseri okuyan öğrenci grubu, söz konusu kitabı alanında uzman bir isimle değerlendirme imkânı buldu.

Dokuzuncu sınıf öğrencisi Sümeyra Belet, “Derslerde işlediğimiz konuları, Üniversiteden gelen hocalardan dinlemek ve onlarla birlikte okumalar gerçekleştirmek bizler için teşvik edici oluyor.” dedi. Kayacan, öğrencilere okumaları için daha farklı kitaplar da önerdi. Liseye bu eğitim-öğretim yılında başlayan diğer bir öğrenci Esra Şahin ise konuk yazar ile “yazarlık” konusunda bir röportaj yaptı ve konuya dair notlar aldı.

Sosyal etkinliklerden sorumlu müdür yardımcısı Nesim Aytepe, “Okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimizin; okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, kültürümüzün söz ve yazı varlığını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran, geleceğin kültür elçileri olmak için çaba harcayan okumayı bir yaşam biçimi haline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Aynı zamanda da onların; bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, ebedi ve mesleki gelişmelerine çok yönlü katkıda bulunmak istiyoruz. Bu bağlamda, Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile de protokol imzaladık. Üniversite öğretim elemanlarıyla gerçekleştireceğimiz programları, ilgili kurumun konferans salonunda yapacağız. Bu sayede öğrencilerimizin öğrenme süreçlerinin daha verimli işleyeceğini ve bu tür etkinliklerin, öğrencilerimize, ileride girecekleri üniversite sınavı için, şimdiden motivasyon sağlayacağını düşünüyoruz.” dedi.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Saraçhane'de eller Gazze için semaya kalktı: Lübnan halkının yanındayız!
Özgür-Der Gazze’de yemek ve temiz su dağıtımını sürdürüyor
Muşlu Müslümanlardan "Seccadeni Al Gel" etkinliği
Ankara'da "Soykırıma İsyan Filistin'e Destek Yürüyüşü" düzenlenecek
Özgür-Der Gazze’de yemek ve temiz su dağıtımını sürdürüyor