“Müminlere ancak kardeştir, ırkçılar bizden değildir!”

Başakşehir’de Müslüman gençler Arap esnaflara destek ziyaretinde bulundular.

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de son olarak Kayseri olaylarıyla boyutlarını gösteren ırkçı saldırganlık acilen önlem alınması gereken bir sorun. Irkçıların mülteciler üzerinden başlattıkları kaos aslında Türkiye’nin tüm dengelerini alt üst edecek bir boyuta ulaştı. Mültecilerin hedef gösterilmesinin arkasında bir İslam düşmanlığının yattığını ise herkes biliyor.

Birkaç sene öncesine gidildiğinde ise Türkiye’de atmosfer oldukça farklıydı. Mültecilerin sığınağı olan Türkiye’de kardeşlik ortamı hakimken ırkçılar yalan ve dezenformasyonla tüm olumsuzlukları mültecilerle ilişkilendirmeye çalıştılar. Ancak her şeye rağmen Türkiye toplumunun geniş kesimlerinin mültecilere yönelik şiddet ve nefreti olumsuz bir gelişme olarak değerlendirdiğini görmek gerek.

Özellikle sosyal medya üzerinden varlıklarını sürdüren ırkçılara karşı Müslüman gençler ise en güzel cevabı vererek mültecilerle dayanışma mesajı vermişler. Başakşehir’deki Arap esnaflara destek ziyaretinde bulunan gençler ırkçıların Gazze gündemini sabote ettiklerini ve Türkiye’deki mültecileri kardeşleri gibi gördüklerini ellerindeki çiçeklerle göstermeye çalıştılar:

Etkinlik-Eylem Haberleri

Kahramanmaraş KSÜ’de Gazze temalı resim sergisi açıldı
Etiyopya merkezli İman Derneğinden Özgür-Der’e ziyaret
Develi özgürlük için pedalladı
Bursalılar Gazze için kıyama durdu
Özgür-Der’in 2024 yılı genel istişare programı Sivas’ta gerçekleştirildi