Muhsin Yazıcıoğlu Kazasında Önemli Bulgular

Arınç, Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği "helikopter kazası"yla ilgili önemli bilgi ve bulguların değerlendirildiğini söyledi.

Arınç, bir kitapçıya yaptığı ziyaret sırasında, Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası sonucu ölümünün yıl dönümü dolayısıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, Ulucamii'de Muhsin Yazıcıoğlu için Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından okutulan mevlide katıldığını belirtti.

Yazıcıoğlu ve onunla birlikte aynı helikopter kazasında hayatını kaybeden İsmail Güneş'e Allah'tan rahmet dileyen Arınç, ''Neredeyse üçüncü yıla girdik. Seçimlerden birkaç gün önceydi bildiğiniz gibi. Kahramanmaraş'ın bir ilçesine, beldesine kötü hava şartları içinde de olsa bir helikopterle gitmiş. Ama dönerken maalesef bir kazaya uğramıştı. Muhsin bey, çok örnek bir insandır. Çok inançlı, ahlakı çok düzgün, milliyetperver, vatansever, iyi düşünen, iyi yazan bir mücadele insanıydı'' diye konuştu.

Arınç, Yazıcıoğlu'nun 12 Eylül sonrasında cezaevindeki çilelerini de yakından bildiklerini söyledi. Bülent Arınç, Yazıcıoğlu'nun 1991'den sonra da parlamentoya girdiğini belirterek, farklı partilerde olsalar da gönül beraberlikleri olduğunu söyledi.

Nerede bir inanç meselesi olsa, ülkenin birliği, bütünlüğü konusu olsa ve yanlışlarla, kötülerle mücadele olsa Muhsin Yazıcıoğlu'nun hemen tavrını ortaya koyduğunu anlatan Arınç, şöyle konuştu:

''Ölümünden bütün Türk milleti büyük bir üzüntü duydu. Ben o günlerce süren aramalar sırasında, milletimizin hep dua ettiğini, iyi haber gelsin diye beklediğini bilirim. Bu kaza üzerine bildiğiniz gibi TBMM'de Araştırma Komisyonu kuruldu. Çok gariptir, birinci komisyon kurulurken sayın Başbakan benim komisyon başkanı olmamı istemişti. O zaman Meclis Başkanlığından ayrılmıştım. Milletvekili olarak çalışıyordum. Büyük bir memnuniyetle kabul edeyim dedim. Fakat birkaç gün sonra Hükümette bir değişiklik yapılıyordu. Sayın Başbakanımız aradı, bize Başbakan Yardımcılığı görevini verdi. Dolayısıyla o komisyonda görev alamadım. Komisyon bazı bilgi ve belgelere ulaşamamıştı. Dolayısıyla görev süresi de bittiği için tekrar kuruldu. İkinci kurulan komisyonumuzda çok faydalı bilgilere ulaştı.''

-''Önemli bilgi ve bulgular değerlendiriliyor''-

Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatıyla Devlet Denetleme Kurulu'nun da göreve başladığını anımsatarak, buradan çıkan raporun da çok önemli olduğunu söyledi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile önceki Genel Başkan Yalçın Topçu'nun bu konu üzerinde çok durduğunu anlatan Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Sayın Başbakanımızın özel talimatlarıyla, sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, 'bu mesele mutlaka aydınlatılmalı' sözüyle şu anda önemli bilgi ve bulgular değerlendiriliyor. Bunların hiçbiri, rahmetliyi geri getirmek için yeterli değil. Ama kadere inanan insanlarız. Güzel bir hayat yaşayarak ve güzel bir hayata başlangıç yaparak aramızdan ayrıldı. Ona Allah'tan rahmetler diliyorum. Arkadaşlarına da rahmet diliyorum. Milletimize baş sağlığı diliyorum. Değerli eşlerine ve çocuklarına ki onlar hepimize emanet edilmiştir. Onlara da sağlık afiyetler diliyorum.''

-''BBP Türkiye için önemli bir partidir''-

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BBP'nin Türkiye için önemli bir parti olduğunu ve seçimlerde hangi sonucu aldığının, yüzde kaç oy oranına kavuştuğunun önemli olmadığını belirtti.

BBP'nin, kardeş gözüyle baktıkları, milletin menfaatini, geleceğini düşünen nurlu insanların yolunda ve izinde yürüdüğü bir parti olduğunu kaydeden Arınç, şöyle devam etti:

''Onlar da Muhsin beyin emanetini sürdürmeye çalışıyorlar. Onlara da sadakatlerinden dolayı ve Büyük Birlik Partisi'ne idealleriyle bağlı olduklarından ayrıca teşekkür ediyorum. Biz onları seviyoruz. Eminim onlar da bizleri seviyor. Her günümüzde her hatırasıyla rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimizi elbette bir şükranla ve minnetle anmak için hepimiz dualar ediyoruz. Bugün onun ölüm yıl dönümü, ebedi hayata başlamanın bir yıl dönümü, hepimiz gönüllerimizden ona Allah'tan rahmetler diliyoruz.''

-''Pek çok bilgiye ulaşıldı''-

''Ben biliyorum ki, pek çok bilgiye ulaşıldı ama bunları bir savcı gözüyle değerlendirmek gerekir'' diyen Arınç, şunları kaydetti:

''Bunlar, yargının inşallah elinde, bilgi ve belgeleri değerlendirerek yapacağı bir çalışmadır. O tarihlerde başka uçak ve helikopterlerin uçuşu var mıydı? Bu helikopter niye uçuşa çıktı? Teknik aksaklıklar neydi? Kara kutudan veya kazadan sonra olay mahalline neden geç ulaşıldı? Ulaşıldığında sağ mıydılar? Ölüm sebebi neydi? Helikopterin parçalarından elde edilen bulgular nelerdir? Emin olun bunların hepsi çok titiz bir şekilde inceleniyor. Öleni geri getirmek mümkün değil ama bu olayda bir kasıt veya kötü bir niyet varsa onu da ortaya çıkarmak ve onun da hesabını sormak, bütün milletimizin boynuna borç. O yüzden ciddi bir incelemenin yapıldığını söyleyebilirim.''

CİHAN

Haber Haberleri

Suriye yeni bir hikayeye başlarken bize düşen sorumlulukların farkında olmalıyız!
Sistematik bir katliamı "Bahane" olarak görme hezeyanı
Türkiye’deki Suriyeli muhacirler Halep’e dönmeye başladı
Şeyho Duman vefat etti
BM temsilcisine Hamas protestosu