Muhalefetten Netanyahu ve 7 Ekim saldırıları sırasındaki yetkililere istifa çağrısı

İşgalci İsrail'de muhalefet liderleri, Başbakan Binyamin Netanyahu başta olmak üzere, 7 Ekim saldırıları sırasında görev yapan tüm yetkili siyasetçi ve askerlere istifa çağrısını yineledi.

Ana muhalefet lideri ve eski Başbakan Yair Lapid, İsrail devlet televizyonu KAN'a yaptığı açıklamada, 7 Ekim'deki Filistinli grupların saldırısının, kendisinin hükümeti döneminde gerçekleşmesinin mümkün olmadığını savundu.

Siyonist siyasetçi, aralarında Başbakan Binyamin Netanyahu ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de bulunduğu 7 Ekim saldırısı döneminde görevde olan siyasi ve askeri yetkilileri istifaya çağırdı.

İsrail Savaş Kabinesi eski üyesi Gadi Eisenkot da 7 Ekim saldırısı sırasındaki yetkililerin istifa etmesi çağrısını tekrarladı.

İsrail Ordu Radyosundaki açıklamasında Eisenkot, "savaş durumu sakinleştiğinde, Netanyahu'nun istifa zamanına bakılmaksızın tüm komutanların istifa etmesi gerektiğini" ifade etti.

Eisenkot, Gazze-Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru konusunda anlaşmaya varılana kadar Gazze'de ateşkes karşılığında esir takasına ilişkin anlaşmaya varılmasının ertelenmesini "hata" olarak değerlendirdi.

Filistin Haberleri

İşgal güçleri Batı Şeria’da 3’ü kadın 17 kişiyi gözaltına aldı
Haritalarla siyonist İsrail'in Batı Şeria işgali
İşgal askerleri Tulkerim kenti yakınlarında bir Filistinliyi katletti
Halid Meşal: Hamas savaştan sonra da Gazze'de olacak
Filistin'in işgalinde rol alan mimarların lisansının askıya alınması için kampanya