“Modern Dünyada Çocuklarımız ve Müslüman Aile Kalabilmek”

İlim Yayma Muş Şubesi “Modern Dünyada Çocuklarımız ve Müslüman Aile Kalabilmek” konulu konferans gerçekleştirdi.

İlim Yayma Cemiyeti Muş Şubesi’nin Muş Öğretmenevi konferans salonunda düzenlediği “Modern Dünyada Çocuklarımız ve Müslüman Aile Kalabilmek” adlı konferansın (30 Aralık 2015) konuğu eğitimci yazar Sait Çamlıca idi. Etkinliğe katılım oranı oldukça yüksek idi.

Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan programda Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Aynı zamanda İlim Yayma Muş Şube Başkanı olan Polat, “Cemiyetimizin Muş Şubesi, toplum faydasına çok güzel hizmetler yürütüyor. Bunlar daha da genişleyecek. Bu etkinliğimize gösterdiğiniz teveccüh Cemiyet olarak bizi fazlasıyla memnun etti.” dedi.

İslam’da aile kurumunun yeri ve önemine dikkat çeken konfeans davetlisi Sait Çamlıca, “Anneler ve babalar kitap okuma konusunda çocuklarına örnek olmalılar. Baba, akşam gelince ‘televizyon karşısında yemek yedikten sonra uyuyan kimse’ olmamalıdır.” dedi. Modernleşmenin tanımını yaptıktan sonra, onun Müslüman aile üzerindeki negatif etkilerine dikkat çeken Çamlıca, “Okuma yazma öğrenmediği halde, ipad kullanabilen bir nesil ile karşı karşıyayız. Aileler bu ve benzeri sorunlar üzerine kafa yormalı ve çözüm üretmelidir.” dedi.

Müslüman ailenin ayakta tutması gereken hassasiyetlerden söz eden Çamlıca, “Evlerimizi İslam’ın yaşam alanları kılmalıyız. Sosyal sorunlara kafa yoran ve çözüm üreten bir nesil yetiştirmeliyiz. ‘Zamane gençleri!’ diye istihza ile söz edilen gençlere ‘sorumluluk şuuru’ kazandırma konusunda örnekliğimiz nedir?” diye sordu.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Ali Emre: “Gazze’nin bize değil, bizim Gazze’ye ihtiyacımız var”
Saraçhane'de eller Gazze için semaya kalktı: Lübnan halkının yanındayız!
Özgür-Der Gazze’de yemek ve temiz su dağıtımını sürdürüyor
Muşlu Müslümanlardan "Seccadeni Al Gel" etkinliği
Ankara'da "Soykırıma İsyan Filistin'e Destek Yürüyüşü" düzenlenecek