Mısırdaki Katliamın Sessiz Tanığı: Sahra Hastanesi

Mısır'da Müslüman Kardeşler'in gösterilerini sürdürdüğü Rabiatul Adaviyye Meydanı'nda kurulan sahra hastanesi kıt imkanlarla şifa dağıtmaya çalışıyor.

Mısır'da ordunun müdahalesinin ardından başkent Kahire'de, Mursi destekçilerinin gösterilerini sürdürdüğü Rabiatul Adaviyye Meydanı'nda kurulan sahra hastanesi kıt imkanlarla şifa dağıtmaya çalışıyor.

Hastanedeki gönüllü doktor ve görevliler, güvenlik güçleri ve "Baltacı" olarak adlandırılan suç gruplarının saldırısına uğrayan darbe karşıtlarının yaralarına pansuman olmak için çaba sarf ediyor.

Sahra Hastanesi Müdürü Dr. Hişam İbrahim, Mısır'da ilk sahra hastanesinin "25 Ocak devrimi"nde kurulduğunu ifade etti.

Devrimde Tahrir Meydanı'nda düzenlenen gösterilerde yaralananların tedavisi için kurulan sahra hastanelerinin, 3 Temmuz'daki darbenin ardından Rabiatul Adeviyye'de bir kez daha gün yüzüne çıkan sahra hastanesinin gösterilerde yaralananlara ev sahipliği yaptığını dile getirdi.

Tahrir'de kurulan hastanede görev yaptığını aktaran ve o dönemde yürütülen çalışmalara da değinenen İbrahim, kazandıkları tecrübe ve gönüllülerin çabasıyla herşeye rağmen yaralılara en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını anlattı.

Sağlık hizmetlerinin yanı sıra ölü ve yaralıların bilgilerinin kaydedilmesi için bir komite kurulduğunu aktaran İbrahim, yaralılar ve doktorların beslenmesi için de hastane bünyesinde bir bölüm oluşturulduğunu belirtti.

"Hastanede 200 doktor ve 60 gönüllünün çalıştığı" bilgisini veren Dr İbrahim, darbenin ardından Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önü ve cumartesi günü "Meçhul Asker Anıtı" yakınlarındaki katliamların zorunlu olarak sahra hastanesine yeni bir boyut kazandırdığını ifade ederek, bunun neticesinde zor koşullar altında ameliyat da yaptıklarını kaydetti.

Çok amaçlı kullanılan bir bölümü gösteren Hastane Müdürü İbrahim, "Burası, eczane, kayıt bürosu, doktorların dinlenme odası ve ilk müdahale için 15 yataklık acil bölümü olarak kullanıyoruz. Olaylar yoğunlaştığında burada 6 ameliyat yaptık" diye konuştu. 

Ameliyatların zor koşullar altında yapıldığını vurgulayan İbrahim, operasyonların yüzde 40'ının başarıyla sonuçlandığını söyledi. İbrahim, "Ameliyatlarda yaralıların çoğu kan kaybı nedeniyle hayatını kaybetti. Bu bağlamda bir kan bankası inşa etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

AA

Mısır Haberleri

Darbeci Sisi cuntası Suriyelilerin ülkeye girişini resmen yasakladı
Yeni görüntüler şatafatı gözler önüne serdi: Yoksullukla boğuşan Mısır’da gündem Sisi’nin sarayı
Sıra sana da gelecek!
Sisi cuntası Mısır’da kutlama yapan Suriyelileri tutukluyor!
Sisi diktası Mısır’da Filistin yanlılarını hapsediyor!