Mısır'da Cunta Hükümeti, Enkaz Devredecek

Mısır 'da ordunun yönetime el koymasının yol açtığı politika ve güvenlik boşluğu, ülkede ekonominin gün geçtikçe kötüleşmesine neden oluyor.

Mısır 'da ordunun yönetime el koymasının yol açtığı politika ve güvenlik boşluğu, Arap dünyasının en büyük nüfusuna sahip ülkede ekonominin gün geçtikçe kötüleşmesine ve bu konuda gerekli adımların atılmamasına sebep oluyor.

Mısır, 25 Ocak 2011 devriminden bu yana ekonomik istikrar sağlayamadığı için ekonomik gelişmenin önünde zorlu engeller bulunuyor. Siyasi ve güvenlik alanındaki istikrarsızlığın hizmet sektörünü etkilemesi sebebiyle Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) büyük yara aldığı belirtilirken, ülkenin içinde bulunduğu siyasi istikrarsızlık, güvenlik sıkıntıları ve sokağa çıkma yasağının, ekonomiye büyük ölçüde zarar verdiği kaydediliyor.

Körfez ülkelerinden 12 milyar dolar yardım sözü alan Mısır'daki geçici yönetimi,  yaklaşık 32,3 milyar dolarlık bütçe açığını kapatmak için 20 milyar dolar ek yardıma ihtiyaç duyuyor.

IMF, Mısır ekonomisinin "zayıf" performansının 2018 yılına kadar devam edeceğini belirtirken, Economist dergisi Ortadoğu ve Kuzey Afrika Riskanalizi Baş Editörü Robert Powell, "Mevcut hükümet, sübvansiyonları azaltmayacak ve IMF ile uzun dönem stand-by anlaşması yapamayacak" dedi.

AA

Mısır Haberleri

Darbeci Sisi cuntası Suriyelilerin ülkeye girişini resmen yasakladı
Yeni görüntüler şatafatı gözler önüne serdi: Yoksullukla boğuşan Mısır’da gündem Sisi’nin sarayı
Sıra sana da gelecek!
Sisi cuntası Mısır’da kutlama yapan Suriyelileri tutukluyor!
Sisi diktası Mısır’da Filistin yanlılarını hapsediyor!