Ülkede binlerce kişinin katıldığı gösteriler, din ya da siyaset eksenli değil. Halkın talebi aynı, Mübarek'in hemen istifası:
"Parti kadrosundaki değişiklikler yeterli değil. Eğer bu değişiklikler birşey ifade etmiyorsa, sorunu kökünden halletmek gerekir. Sadece bu geçiş süreci bitene kadar, yani 6 ay daha görevde kalacağını söyledi. Ama bu 6 boyunca, onun istediği gibi davranması anlamına geliyor."
Mübarek, Eylül ayındaki seçimde aday olmayacağını açıklamıştı. Ancak Mübarek'in son hamleleri halkı yatıştırmaya yetmiyor:
"Cumhurbaşkanı gitmeden önce herhangi bir müzakereyi reddediyoruz. Buradaki bütün insanlar, Mübarek gitmeden hükümetle görüşmeyi reddediyor."
Mısırlılar, 30 yıldır iktidardaki Mübarek'e "Sen gitmeden, biz gitmeyeceğiz" diye sesleniyor: "Parlamentonun ve Şura Konseyi'nin feshedilmesini, maaşların arttırmasını, anayasanın değiştirilmesini talep ediyoruz. Hüsnü Mübarek'in gitmesini istiyoruz. Mübarek git, Mübarek git artık."
Meydanlarda şiddet olayları son bulurken, halk taraflar arasındaki diyaloğun sonuçlarını merakla bekliyor. euronews'in Kahire'deki muhabiri Muhammed Elhami, Mübarek rejimine karşı isyan hareketinin sembolü Tahrir Meydanı'nda halkın nabzını tuttu: "Burada Tahrir Meydanı'nda gösterilerin 13. gününde, değişen birşey yok. Protestocular rejimin sona ermesini isterken, siyasi arenada ise, durum farklı. Diyalog yoluyla krize çözüm bulabilmek için çaba sarfediliyor."
Eurunews