Medyadan, Ergenekon’a Acındırma Makyajı

Onlarca faili meçhul, öldürme, bombalama, infazdan yargılanan; darbe planları ayyuka çıkan; ülkeyi cephane mezarlığına çeviren Ergenekon üyeleriyle ilgili iddiaları görmezden gelen Uğur Dündar'lı Star Haber'de, suladırma ve acındırma planı tam gaz ilerliy

Daha önce Ergenekon tutuklusu Albay Levent Göktaş'la ilgili methiyeler dizen bir program yapan ve methetmek amacıyla Göktaş'ı Öcalan'ı getiren ekipten diye sunan Uğur Dündar'ın bu haberi yalan çıkmış. Göktaş'ın o ekipte olmadığı ortaya çıkmıştı.

Dündar şimdi de Ergenekon tutuklularının yakınlarına ekranları açtı. Üstelik de hiçbir sorgulayıcı soru yöneltmeden.

Dündar dün de Ergenekon tutuklusu Albay Arif Doğan'ın kızını ekrana çıkardı.

Arif Doğan'ın işyerinde 10 el bombası, iki Kalaşnikof, bin adet uzun namlulu silah mermisi ve bir kamyon gizli belge, döküman ve ses kayıtlarıyla ilgili tek bir soru sormayan Uğur Dündar, Doğan'ın kızı Arzu Doğan'ın gözyaşlarını çevirip çevirip yayınladı.

"Soruşturmacı Gazeteci" Uğur Dündar'ın, bir kamyon belge, bombalar, silahlar ve mermilerle ilgili tek bir soruşturmacılık yapmaması dikkat çekti. Aktifhaber'in "bir kamyon delili görmedi" diye nitelediği Uğur Dündar vb. zihniyetin doldurduğu medya aygıtı; 2005 yılında beyin kanaması geçiren, böbrek yetmezliği bulunan ve hipertansiyon hastası olan, bu nedenle sürekli ilaç kullanan, son olarak da geçirdiği mide kanamasından ötürü ölen Beşir Özer'i ise görmedi. Çünkü Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 1,5 yıl önce "örgüte yardım yataklık" ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Beşir Özer'in GATA'sı yoktu! Ama söz konusu paşalar olunca ve ülkeyi karanlığa, onca kişiye zulmetmelerine rağmen, hastalıklarını bahane ederek vaveyla koparıyorlar. İşte söz konusu haber ve Dündar'ın Ergenekon'u masumlaştırma, acındırma çabasının ekranlardaki görünümü:

Kanal D Haber'in başındaki Mehmet Ali Birand'ın Dündar'dan aşağı kalır yanı var mı ki? O da Levent Ersöz'ün gözyaşlarına boğulan kızını ekranlarda tekrar tekrar izlettirmemiş miydi:

Şu an Levent Ersöz GATA'da yatmakta ve 20 gündür GATA'dan Ersöz'ün neden yattığına dair bir açıklama yapılmadı.

Taraf Gazetesi dün yaptığı haberde ise Ersöz'ün 1 yıl önce GATA'dan tam teşekküllü sağlam raporu aldığını belgelerle ortaya koymuştu.

Haber Haberleri

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün partisinden istifa etti
Türkiye heyeti Katil Netanyahu konuşurken salonu terk etti
Ankara’daki STK’lar “Filistin’e Destek Yürüyüşü” gündemiyle toplandı
Türkiye'den İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına tepki
Apple mağazaları iPhone 16 lansman gününde protestolara sahne oldu