Meclis AB ile Vize Serbestisi İçin Mesai Yapacak

AK Parti, AB ile vize serbestisi kapsamında çıkarılması gereken yasaları muhalefetle paylaştı. Yasalaştırılması gereken düzenlemeler arasında "torba tasarı", siyasi etik, kolluk gözetim komisyonu, cezai konularda uluslararası adli işbirliği de var.

Meclis, 1 Mayıs'a kadar AB ile vize serbestisi için gerekli düzenlemeleri yasalaştırmak amacıyla mesai yapacak. AK Parti, 1 Mayıs'a kadar yasalaşması beklenen düzenlemeleri muhalefet partileriyle paylaştı. Muhalefete gönderilen liste içinde AB vize serbestisi kapsamında çıkarılması gereken düzenlemeler bulunuyor. Bunların başında AK Parti'li milletvekillerinin verdiği "Siyasi Etik Kanun Teklifi" bulunuyor. Teklif, bu hafta TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek.

Komisyonlarda kabul edilerek TBMM Genel Kurulu gündemine giren Cezai Konularda Uluslararası Adli İşbirliği ve Kolluk Gözetim Komisyonu kurulması yasa tasarılarının da 1 Mayıs'a kadar çıkarılması gerekiyor.

TBMM Genel Kurulunda geçen hafta 5 maddesi kabul edilen, "Zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır Sur'un yeniden inşaası, Kanal İstanbul, 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis memuru alınması ve terörizmin finansmanı" ile ilgili konularda düzenlemeler içeren 32 maddelik "torba kanun" tasarısı da listede.

Meclis'in 1 Mayıs'a kadar yasalaştırılması gereken düzenlemelerin bir bölümünü uluslararası sözleşmeler içeriyor.

Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tabi Tutulması Karşısında Bireylerin Korunması Sözleşmesine Ek Denetleyici Makamlar ve Sınıraşan Veri Akışına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dâir Kanun Tasarısı,  Çocuk Nafakası ve Diğer Aile Nafaka Türlerinin Uluslararası Tahsiline İlişkin Sözleşmeye Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dâir Kanun Tasarısı,  Velayet Sorumluluğu ve Çocukların Korunması Hakkında Tedbirler Yönünden Yetki, Uygulanacak Hukuk, Tanıma, Tenfiz ve İşbirliğine Dâir Sözleşmeye Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dâir Kanun Tasarısı, Türkiye  ile Pakistan  Arasında İzinsiz İkamet Eden Şahısların Geri Kabulüne Dâir Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dâir Kanun Tasarısı ile adli yardımlaşma ile ilgili uluslararası sözleşmeleri içeren tasarıların da 1 Mayıs'a kadar yasalaşması bekleniyor.

Gensorular haftaya

CHP ve HDP'nin 4  Bakan ile ilgili verdiği gensoru önergeleri ise haftaya görüşülecek.

HDP'nin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, CHP'nin ise İçişleri Bakanı Efkan Âlâ ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında verdiği 4 ayrı gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler, 18 Nisan Pazartesi günü TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak.

AA

Gündem Haberleri

Suriyelilerin ülkelerine dönüşlerini kolaylaştıracak yeni adımlar devrede
Şanlıurfa’da cinsel sapkınlık programı tepki çekti
AK Parti'de yeni İstanbul İl Başkanı belli oldu
“Şam fehedildiyse Kudüs'ün de fethi yakındır"
Muğla'da Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopter düştü: 4 ölü