MEB fen bilgisi müfredatının güncellenmesi gerekiyor...

Ali Erkan Kavaklı, tartışmalı evrim teorisi hakkında MEB'in güncel gelişmeleri aktarmaktan aciz olduğunu ifade ederken fen bilgisi kitaplarının tartışmaları bütün yönleriyle aktarması gerektiğini ifade ediyor.

Ali Erkan Kavaklı / Yeni Akit

MEB fen bilgisi kitaplarını krizdeki teoriden kurtarmak

Bing Bang (büyük patlama) kâinatın sonradan yaratıldığını, maddenin ezeli olmadığını ortaya koydu. Fizik, kimya, biyoloji, astronomi, coğrafya; evrende ince ayarlı mükemmel bir düzenin olduğunu anlatır. Kâinatta kusursuz bir düzen var. 

Evrimciler, patlama sonucu evrendeki kusursuz düzenin nasıl ortaya çıktığını, evreni kimin yarattığını açıklayamıyor. 

Hiçbir kanun kendiliğinden ortaya çıkmaz. Kanunu koyan kudret olmazsa ayakta kalamaz. 

Bu sebeple Prof. Michael Denton“EVRİM HÂLÂ KRİZDE BİR TEORİ” diyor. Evrenin tesadüfen oluşamayacağını ve kusursuz düzenin evrimcilerin iddia ettikleri gibi rastlantılar sonucu kurulamayacağını söylüyor:

Düzeni meydana getiren doğal yasaların kökeni başlı başına önemli bir sorudur. Bu yasalar evrenin hayat için eşsiz bir şekilde bilinçli bir tasarım sonucu oluştuğuna işaret eder.” (Evrim Hâlâ Krizde Bir Teori, s.15)

Evrimcilere göre evrendeki kusursuz düzen şans eseri, tesadüfen oluşmuştur, biyolojinin temel prensibi adaptasyondur. 

“Akıllı tasarımı savunan bilim adamları ise evrendeki adaptasyonun İlahi saat tasarımcısının elinden çıktığını savunurlar.” (s.17)

Tesadüfen veya ihtiyaç kaynaklı olarak insan bilinci gelişebilir mi? 

İnsanın öğrenmesi, düşünmesi, tasarlaması, düşündüklerini diliyle dile getirmesinin adaptasyon ile açıklanamaz.

Kuşların tüy sahibi olması, kanatlarının tüylerle donatılması ve uçması rast gele meydana gelebilecek harikalar değildir.

Hayat nasıl meydana geldi? Cansız maddeler, nasıl canlanıyor? 

Kimyasal elementlerin canlı biyolojik varlıklara dönüşmesi, harika ve mucize canlıların meydana gelmesi tesadüfen olamaz.

Omurgalıların yaratılışlarından bugüne omurgalı kalmaları canlıların tesadüfler sonucu meydana geldiği tezini çürütür.

Her varlık keyfine göre değişseydi kaotik karışımlar olurdu. Omurga, kurbağadan pitona tüm omurgalılarda var; bu sebeple omurgalılar bir sınıf oluşturur. Rast gele, keyfe göre değişmelerle sistem olmaz. 

Kaplumbağa kabuğu hangi rastlantı sonucu oluştu? 

Kelebek kanatlarındaki harika sanat tesadüflerle açıklanabilir mi?

Canlılardaki inovatif yenilikleri; insanın saçlarını, hayvanların tüylerini, kelebek kanadındaki harika sanatı, insan bilincini Darwin’in kümülatif seleksiyon kuralları ile açıklamak zor. (s.69)

Doğanın düzeni, İlahi planın sonucu, önceden belirlenmiş bir İradenin kanıtı. (s. 45 )

Hayatın kökeninden insan dilinin kökenine, doğal düzendeki büyük uçurumlar hâlâ her zamanki kadar derin. Ne bilinen deneysel adaptif geçiş formları serileriyle ne de farazi işlevselci sürekliliklerle aşılabilmiştir. 

SONUNDA DARWİN HAKLI ÇIKMADI. (s.323) 

Canlı sistemlerinin karmaşıklığının hâlihazırda sıradan kavrayışın ötesinde olduğu göz önüne alındığında doğa son tahlilde, J. B. S. Haldan’ın meşhur sözünde ifade ettiği gibi, yalnızca bizim düşündüğümüzden daha şaşırtıcı değil, bizim düşünebileceğimizden daha şaşırtıcıdır. Kesin olan şu: Darwinistlerin var saydığından çok, çok daha şaşırtıcı.(s.324 )

Darwin’in yanıldığına şüphe yok.” (s.322)

Prof. Antony Flew; Evrim teorisi hayatın nasıl ortaya çıktığını, cansız varlıkların nasıl canlandığını açıklayamaz. (Yanılmışım Tanrı Varmış, s.13)

Evrendeki kanunları kimin koyduğu ve kimin yönettiği sorusuna cevap veremez. (s.15)

Evrendeki kanunlara her varlık uyuyor. Kanunların sahibi kim? Doğa kanunları nasıl oluştu? Evren nasıl var oldu, hayat nasıl ortaya çıktı? Evrimcilerin cevabı yok. (s.92)

Prof. Antony Flew sorulara cevap verir: 

Önceden var olan bir AKIL evreni oluşturdu, sonsuz zekâya sahip bir AKIL var. Hayatı besleyen maddi bir evren yaratan ve dolayısıyla anlama ve yaratabilme kabiliyeti bulunan, bilim, sanat ve teknoloji yaratabilen, canlıları geliştiren bir akıl. (s.124)

Aklım beni her yerde hazır- nazır, her şeye kadir bir YARATICI’ya götürdü. (s.145)

Prof. DentonProf. Antony Flew yalnız değil. Prof. Patrich Glynn, KANIT; Prof. Francis Colins, Tanrı’nın DiliBir Bilim Adamı İnanç İçin Delil Sunar; Prof. StuartHameroff,“Bilinç, Nörobiyoloji ve Kuantum Mekaniği; Prof. Sefa Saygılı, Evrimin Tutarsızlığı Tasarımın İhtişamı; Prof. Dr. Kâzım Uysal, Ekosistemlerin Dilinden Yaratılış’ı yazdılar. Yaratıcının varlığını ispatlıyorlar.

Ateist gözle yazılan MEB’in fen bilimleri kitaplarının kaynakları krizde.

Ümit ederim Kıymetli Bakanım Prof Yusuf Tekin, MÜFREDATLARIN YENİDEN YAZILMA SÜRECİNDE FEN BİLGİSİ KİTAPLARINI KRİZDEN KURTARIR. 

Yorum Analiz Haberleri

Siyonistlerden dost olmaz, ne Kürtlere ne de bir başkasına
“AB İsrail’i daha ne kadar koruyacak?”
“BM Siyonizm'i ırkçılık saysın”
Gazze katliamında ABD'nin rolü
Endonezya’da “Değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen” madde: Filistin davası