MEB dijital dönüşümde çığır açmaya devam ediyor!

Bir idareci ve bir personel ile açılan okullara marş okuma emri verildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “11 Ocak Pazartesi günü saat 10.00'da tüm okullarımızın bahçesinde bayrak töreni yapılacak ve İstiklal Marşı'mız okunacak." denildi.

HAKSÖZ HABER

Sosyal medya şirketleri insanları dijitalleşen dünyada yeni kıskaçlara alırken pandemi koşullarında dünyanın büyük bir bölümü uzaktan eğitim öğretim programları yürütmeye çalışıyor. Türkiye’de de MEB, EBA gibi programlar ile eğitime devam etmeye çalışırken öğretimde çığır açıcı yeniliklere başvuruyor!

Dünyanın genel gündeminde, eğitim ve öğretimin nasıl daha iyi ve nitelikli olacağı yönünde çalışmalar yürütülürken Türkiye’de durum her zamanki gibi alışılmadık şekillerde devam ediyor. MEB’in asıl gündemi, sürekli çöken EBA sistemindeki aksaklıklar, yaşanan bağlantı hızı problemleri ve bağlanma noktalarında yaşanan sıkıntıları gidermek olması gerekirken MEB gündemini vesayetçi yöntemlere göre uyarlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı kendinden beklenilen klasik refleksi vererek, eğitimden, hayattan ve dünyadan kopuk olduğunu gösteren yeni bir ilke imza attı.

Bakanlığı ilgilendirebilecek bunca konu varken hele de dijitalleşme ve pandemi ile beraber eğitim öğretimde yaşanan aksaklıkların nasıl giderilmesi gerektiği gibi önemli bir konu varken MEB, “Her pazartesi sabahı ve her cuma akşamı Türkiye'nin dört bir yanındaki okul bahçelerinden gür bir sesle yükselen İstiklal Marşı'mızı, salgın koşulları nedeniyle bir süredir yan yana okuyamıyoruz. Uzaktan eğitim sürecinde her pazartesi TRT EBA Televizyonu yayınlarına İstiklal Marşı'mızla başlıyoruz. Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz, canlı derslerimiz öncesinde ekran başında millî marşımızı söylüyor.” absürtlüğünü öğrenci, öğretmen ve velilere sunmaya hazırlanıyor.

Bir idareci ve bir personel ile açılan okullara, marş okuma yazısı yollamak, Türkiye'deki Eğitim Bakanlığı'nın durumunu gözler önüne seriyor. Öğrencilerin uzaktan zar zor edinebildikleri eğitim programlarının; düzenlenmesi, iyileştirilmesi ve en önemlisi de dijitalleştirilmesi gerekirken MEB, yenilik diye eski usulleri hortlatarak askeri düzende talim (öğretim) planlamakla meşgul oluyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “11 Ocak Pazartesi günü saat 10.00'da tüm okullarımızın bahçesinde bayrak töreni yapılacak ve İstiklal Marşı'mız okunacak.

Eş zamanlı olarak TRT EBA İlkokul, Ortaokul, Lise kanallarımızda saat 10.00'da İstiklal Marşı'mız yayımlanacak.

Tüm Türkiye'ye çağrı yapan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, il yöneticilerinden tüm okullarda, saat 10.00'da yöneticiler ve hâlihazırda görevli personelin de katılımıyla bayrak töreni yapılmasını; öğrencilere, öğretmenlere ve ailelere bulundukları yerden İstiklal Marşı'na eşlik etmeleri için davette bulunmalarını istedi.

Bakanlığa geldiği günden beri yüzlerce toplantı yapan ve bu verimsiz toplantıları yapma noktasında istikrarlı olan Bakan Selçuk, geçen yıllara rağmen eğitimde bir değişim veya dönüşüm gerçekleştiremedi.

Tüm toplantılarda etrafına gülücükler dağıtan bakan, eğitim öğretimin yenilenmesine katkı sağlamadığı gibi, öğretmenlerin özlük haklarını da koruyamadı. Bu bağlamda sözü verilen ‘Öğretmenlik Kanunu’ ile ilgili de hiç bir gelişme yaşanmadığı gibi söz konusu mevzu gündeme dahi getirilmedi.

11 Ocak Pazartesi sabahı saat 10.00'da Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da mesai arkadaşlarıyla birlikte Bakanlık binasında bayrak törenine katılacak.

Eğitim ve eğitimciler ile ilgili yüzlerce sıkıntı ortada dururken, bakanın marş okuma yazısı tepkilere sebep oldu. Bakanlıktan yapılan açıklamanın ardından akıllara, “Bu “gelişmenin” bir sonraki aşamasında okula giden tek idarecinin, kendisine rahat hazır ol komutu verip, sesli marş okuması mı planlanıyor?” sorusu geldi.

Eğitim Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 üniversiteye rektör atadı
Bakan Tekin: Belediyelerin anaokulu açma yetkisi yok
Bazı illerde eğitime ara verildi
Birçok ilde eğitime 1 gün ara verildi
Erdoğan: Eğitim siyasi hesapların mezesi yapılmamalı