Malatya’da “Ezgilerle Kıyam” programı gerçekleştirildi

İnönü Üniversitesi Bilgi ve Erdem Topluluğu, Hoca Ahmet Yesevi Salonunda “4. Yılında Ezgilerle Kıyam” programını gerçekleştirdi.

Sunuculuğunu Adem Korkusuz’un yaptığı program, Ömer Can Özenci’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşmasını gerçekleştiren Bilgi ve Erdem Topluluğu akademik danışmanı Hüseyin Polat “Kıyam her ne kadar farklı anlamlara da gelse Kur’an’ın da emrettiği bir kavramdır. İnşaAllah ezgilerle de bunun nasıl olduğunu göreceğiz” dedi.

Hüseyin Polat konuşmasına şöyle devam etti:

“21. asrın cahiliyesinde var olduğumuzu gösterebilmemiz için Allah-u Teala’nın emirleri doğrultusunda peygamberimizi de örnek alarak kıyam etmemiz gerekiyor. Bu şekilde varlığımızı gösterebiliriz.”

Hüseyin Polat, Bilgi ve Erdem Topluluğu mensuplarına, program katılımcılarına ve son olarak Grup Kıyam’a teşekkürlerini sunarak konuşmasını bitirdi.

Hüseyin Polat’ın ardından konuşmasını gerçekleştiren topluluk başkanı Mahsum Yaşar “Bireyselleşmenin artmış olduğu bir vasatta, Yüce Rabbimizin Al-i İmran süresinde buyurduğu ‘Sizden, hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır’  ayetini sertaç ederek çıkmış olduğumuz bu yolda bizleri 4. yıla ulaştıran Rabbimize hamdolsun.” dedi.

Modernleşme ile beraber ifsadın hayatımızın bütününü kuşattığını dile getiren Yaşar şunları kaydetti:

“Müslümanlar olarak yeryüzünün adaletle, merhametle, barışla yeniden inşası ve ıslahı için elimizden gelen tüm çabayı göstermemiz gerekmektedir. Bu çabayı tek bir alana hasretmek değil; sanat, siyaset, ekonomi ve diğer birçok alanda göstermemiz gerektiğini düşünerek; bu minvalde gerek paylaşım olarak, gerekse icra ettiğimiz faaliyetlerimizle bir kardeşimizin gönlüne dokunabilirsek maksadımız hasıl olmuş demektir. Bu misyon ve vizyonla 2018 yılında kurmuş olduğumuz Bilgi ve Erdem Topluluğumuzun bu yılki faaliyetlerinin hayırlara vesile olmasını, ahiret azığımız olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.”

Yaşar, “Rabbimiz her türlü yalanın, dezenformasyonun ve ahlâksızlığın geçer akçe kabul edildiği bir zeminde, Müslümanca yaşayabilmeyi ve her alanda müslümanca duruş gösterebilmeyi cümlemize nasip etsin” duasıyla konuşmasına son verdi.

Mahsum Yaşar’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan Grup Kıyam üyeleri kendi bestelerinden seçmeler seslendirdiler. Gelen istek ezgilerini seslendirmelerinden sonra program hediye takdimiyle son buldu.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Muşlu Müslümanlardan Gazze'ye destek eylemi
Aziz Mahmûd Hüdayi Vakfı Gazze’ye yardımlarını sürdürüyor
15 Temmuz Şehitler Köprüsüne Filistin bayrağı asıldı
Özgür-Der Gazze’de temiz su dağıtımını sürdürüyor
Özgür-Der Gazze’de temiz su dağıtmayı sürdürüyor