Mahmud Abbas yönetimi güçleri Filistinli direnişçilerle çatıştı

Çatışmalar, Mahmud Abbas yönetimi güçlerinin Tubas'ta Filistinli direnişçilerin bulunduğu bölgelere baskın düzenlemesinin ardından patlak verdi.

Filistin Yönetimi güvenlik güçleri ile Tubas Taburu üyeleri arasında Cuma günü işgal altındaki Batı Şeria'da çıkan çatışmada bir Filistinlinin ağır yaralandığı bildirildi.

Çatışmalar, Mahmud Abbas yönetimine bağlı güçlerinin Filistinli direnişçilerin bulunduğu bölgelere baskın düzenleyerek işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Tubas'ın merkezinde dört kişiyi gözaltına almasının ardından patlak verdi.

Tubas Taburu, İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları'na bağlı.

Bölgede yaşanan çatışmalara dair sosyal medyada yer alan görüntülerde bölgede patlamaların da meydana geldiği görülüyor.

İnternette dolaşan videolarda ayrıca lastiklerin ateşe verildiği, ana yolların kapatıldığı ve Mahmud Abbas yönetimi güçlerinin direnişçileri aramak üzere bölgeye baskın düzenlemesinin ardından şehre girişlerin kapatıldığı görülüyor.

Haberlere göre Tubas Taburu, özellikle güvenlik güçlerinin ilave güç çağrısının ardından, güvenlik güçlerinin kendilerini kuşatma altına almasını önlemek için halka sokağa çıkma çağrısı yapmıştı.

İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan yerel kaynaklar, güvenlik güçlerinin akşam saat 6 sularında sivil araçlarla Eski Tubas Şehri'ne baskın düzenlediğini ve geniş çaplı bir gözaltı operasyonu yürüttüğünü söyledi.

Güvenlik güçleri bölgeye ulaştığında şiddetli silahlı çatışmalar patlak verdi. Kaynaklar, siz konusu grubun bir parçası olmayan bazı gençlerin de tabur üyelerine destek ve yardım sağlamakla suçlanıp gözaltına alındığını ekledi.

Bölge kaynakları bir kişiin açılan ateş sonucu ağır yaralandığını ve şu anda Türk Hastanesinde tedavi gördüğünü aktardı.

Tabur komutanı Ahmed Ebu el Ayda'nın 8 Ekim'de tutuklanmasından bu yana Tubas'ta Mahmud Abbas yönetimi güçleriyle çatışmalar artmış durumda.

El Ayda tutuklandığı sırada vuruldu ve Tubas dışında bir yere nakledildi, ancak El Ayda'nın tam olarak nereye nakledildiği konusunda kimse bilgilendirilmedi. Ancak bazı kaynaklar kendisinin Eriha Merkez Cezaevinde ya da Cenin'deki Cüneyd Askeri Cezaevinde olduğunu ifade ediyor.

Ebu el Ayda'nın ailesi uzun süredir kendisinden haber alamadıklarını ve nerede olduğuyla ilgili kendilerine bilgi verilmediğini belirtiyor.

Bölge kaynaklarından biri Mahmud Abbas yönetimi ile Filistinli direnişçiler arasındaki şiddet olaylarına bir çözüm bulunamadığını çünkü Abbas yönetiminin İsrail'in çıkarlarına göre hareket ettiğini savunuyor.

Taburun bağlı olduğu Kudüs Tugayları çatışmaların ardından bir açıklama yayınladı.

Açıklamada “...Herkese çağrıda bulunuyor ve her özgür ve onurlu insanı, düşman liderlerin ve yerleşimcilerin hayalini gerçekleştirmek için direnişi ortadan kaldırmaya çalışan güvenlik güçleri tarafından kuşatılan Tubas Taburu savaşçıları üzerindeki kuşatmayı kaldırmaya ve harekete geçmeye davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

Filistin Haberleri

İşgal güçleri 5 Gazzeliyi daha şehid etti
Siyonistler Cebaliye'de çok büyük bir katliam yapıyor
Paris'te binlerce kişi Filistin için sokaklara döküldü
Gazzeli gazeteci çadır katliamında yaşadıkları çaresizliği anlattı
İşgal rejimi Gazze'de Muhammed Dahlan'a rol vermeyi planlıyor