Mağdurların dilinden Mesut Yılmaz değerlendirmeleri

28 Şubat darbesi sürecinde emir eri gibi çalışan eski Başbakan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz’ın ölümünü ardından, 90’lı yıllarda mağdur olanlar değerlendirmelerde bulundu.

HAKSÖZ HABER

Mesut Yılmaz, 28 Şubat sürecinde Refahyol'un askeri ve siyasi baskıyla devrilmesinden sonra Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den görevi alıp 'Bu hükümet gitmezse darbe olacak' mesajlarıyla hafızalara kazınmıştı.

1991 ve 1999 yılları arasında 3 kez başbakanlık yapan Yılmaz, 28 Şubat'ın gönüllü mimarı olarak nitelendiriliyordu.

Yılmaz, 28 Şubat darbesi öncesinde, “İktidar olmak için temiz siyasetten taviz vermeyiz. Aynı şekilde Cumhuriyet'in temel ilkelerine ters görüşlerle iş birliği yapmayız. Ama ülkeyi bunalımdan çıkarmak için getirilecek hükümet oluşumu formüllerini tartışmaya açığız” diyerek, ülkede kaos ortamını hazırlayan kişi olmuştu.

Yılmaz, imam hatiplerin orta kısmının kaldırılmasıyla ilgili olarak verdiği bir demeçte ise İmam Hatiplileri 'yarasa' olarak niteleyerek Müslümanların büyük tepkisini toplamıştı.

Bugün İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Yılmaz’ın ardından, taziye mesajının yanı sıra çok sayıda lehte ve aleyhte açıklamalar yapıldı. 

Mesut Yılmaz’ın bir devlet aktörü olduğu dönemde mağdur olan muhafazakâr, mütedeyyin ve İslamcı camianın büyük bir kısmı Yılmaz’a hakkını helal etmediğini beyan etti. 

28 Şubat’ın darbe kararlarını uygulamak için canı gönülden çalışan, “Siyasi hayatıma mal olsa da imam hatipleri kapatacağım” ifadesiyle hafızalara kazınan Yılmaz’la ilgili bazı açıklamalar şöyle:

Gündem Haberleri

Tunceli ve Ovacık belediye başkanlıklarına kayyum atandı
Hakan Fidan'dan BRICS’e ortaklıkla ilgili bir teklif aldık
ABD'den Türkiye'ye "Hamas'a ev sahipliği yapmayın" uyarısı
10 Kasım dayatmasında yeni dönem: Törene katılmayan öğrenci için veliden savunma istediler
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: UCM'nin kararı "umut verici"