HAKSÖZ-HABER
Seküler yaşam kültürünün elindeki her türlü imkânla hayatlarımızı hedef aldığı, özellikle gençlerimizin kalplerini ve zihinlerini ele geçirmeye çalıştığı bir dönemde Muştu Gençlik bünyesinde “Liseli Muştu” kuruldu. Üsküdar’daki Abbara Kahve’de düzenlenen kuruluş programına Yazar Abdurrahman Dilipak, Özgür-Der-Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Yazar Abdullah Yıldız, Yazar Ramazan Kayan, Yazar Yusuf Kaplan, Yazar Metin Karabaşoğlu, Yazar Ahmet Varol, Yazar Abdullah Oğuz, Yedi Hilal Derneği Başkanı Salim Sarıyıldız, Birikim Okulları Genel Müdürü Adem Doğan, Genç Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Ragıp Yazıcılar, Okur-Der Genel Başkanı Adem Sözkesen, Muhammed Fatih Kaya Hoca, Mehmet Akif Can Hoca, Yazar Kenan Alpay, Beytül Makdis Öncüleri Derneği Başkanı Muharrem Güneş, Özgür-Der Genel Başkan Yarımcısı Musa Üzer, Tevhid dergisinden Enes Yelgün, Yazar Mustafa Sabri Beşer, Yazar Adem Özköse, İLEM’den Akademisyen Ahmet Köroğlu, Rahmet İnsani Yardım Derneği’nden Ali Şahin, Şahsiyet Akademisi’nden Ali Afşaören, Tiyatro Oyuncusu Osman Doğan ve kalabalık bir topluluk katıldı. Programda yapılan konuşmalarda her türlü şartta çaba ve umudun yaşatılmasına vurgu yapılırken Liseli Muştu’nun kuruluş bildirisi okundu.
Liseli Muştu Kuruluş Bildirisi
“İnsanlık bugün adeta çılgın dalgaların içinden kıyıya ulaşabilmek için çaba gösteren büyük bir gemideki telaşlı yolcular gibi. Erken denilecek bir dönemde zaferini ilan eden modernizmin iddiaları teker teker çökerken, insanlığın kendisini sağ salim kıyıya ulaştıracak rota arayışı da derinleşerek devam ediyor. İmanla-akıl, maddeyle-mana birbirinden ayrıldığından beri yeryüzü adeta çölleşti. Dünyayı anlamdan arındırmak için yola çıkanlardan geriye gayesini yitirmiş; eşitsiz, adaletsiz ve mutsuz bir hayat kaldı. Toplumlara daha fazla tükettikçe mutlu olmaktan başka bir seçenek sunamayan yeni dünya, korkarız ki insanlığı adım adım hiç de iyi olmayan bir sona doğru sürüklüyor.
Bizler böyle bir dünyaya itiraz ediyoruz ve büyük insanlık ailemizin her zamandan daha fazla vahyin diriltici nefesine, son nebinin örnek yaşantısıyla gösterdiği kutlu ize ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Nefes ve iz bellidir. Fakat gözler bu nefes ve izi en güzel şekilde yeniden insanlığa sunacak; gerçek adaletin, gerçek hürriyetin, gerçek huzurun, gerçek sanat ve medeniyetin İslam’da olduğunu tüm yeryüzüne gösterecek nesilleri beklemektedir. Bugün işte bu nesillerden bir nesil olma, geçmişten gelen kültür ve birikimimizi yaşadığımız anın dinamizmiyle birleştirme gayesiyle yola çıkıyoruz. Muştu Gençliğin “köklerine bağlı ufku açık bir gençlik” yetiştirmek için başlattığı yürüyüşe bizler de Liseli Muştular olarak katılıyoruz. Genç kardeşlerimizi birlikte okumaya, birlikte tartışmaya, birlikte üretmeye, kişisel ve toplumsal problemlerimize birlikte çözüm aramaya çağırırken; Liseli Muştu’nun çatısının her şeyden önce bir arkadaşlık ve dostluk çatısı olduğunu da özellikle belirtmek istiyoruz. Anadolu’dan Türkistan’a, Afrika’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Avrupa’ya, Balkanlardan Kafkaslara kadar yeryüzünün her yerinde daha iyi, daha güzel bir dünya için gösterilen çabalara aktif bir katkı sunmak için bugün İstanbul’dan Liseli Muştu’nun kuruluşunu ilan ediyoruz.”