Okullarda Filistin etkinlikleri artıyor

Siyonist çetenin zulmü ve katliamları aralıksız devam ederken, Gazze halkına destek ve yardımcı olabilmek için dünyanın ve ülkemizin dört bir yanından sesler yükselmeye devam ediyor.

İşgal rejimi bir senedir Gazze halkının üzerine bombalar ve zulüm yağdırırken, siyonist kuşatma sebebiyle Gazze'de açlık ve susuzluk tehlikesi her geçen gün artmaya ve masum canları almaya devam ediyor.

Bu caniliğe paralel olarak Türkiye geneli okullarda Filistin bilinci kazandırmak amacıyla etkinlikler de hız kesmeden devam ediyor. Bunların arasında İstanbul’daki okulların payı oldukça fazla. Aksa Tufanı’nın bu bağlamda da bir bereketi olarak sadece imam hatip liselerinde değil, meslek liselerinden Anadolu liselerine, ilk okullardan anaokullarına kadar geniş bir yelpazede Filistin meselesi gündem oluyor.

Bu tarz etkinliklerin tüm okullarda olması ve yaygınlaşması için, öğretmen ve idarecilerin de insiyatif alması bekleniyor. 

İstabul'da bulunan Mehmet Emin Saraç Anadolu Lisesi öğrencileri de, düzenledikleri etkinlik kapsamında, aralarında toplamış oldukları paraları Gazze'ye göndererek sıcak yemek ve temiz su dağıtımı için yardımda bulundular. Diğer birçok okulda ise İsrail katliamlarının lanetlendiği etkinlikler ve panolar ile bilinçlendirme çalışmaları yapıldı.

(Üsküdar Borsa İstanbul mesleki ve teknik Anadolu lisesi)

(Pertevniyal Lisesi)

(Karabük Demir Çelik Anadolu Lisesi)

(Türk Telekom Proje İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu)

(Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi)

Etkinlik-Eylem Haberleri

Gazze Dayanışma Platformunun Starbucks eylemleri devam ediyor
Özgür-Der’in 2024 yılı genel istişare programı Sivas’ta başladı
Bilgi ve Erdem Vakfından Gazze için kermes
Gazze Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla işbirlikçi Starbucks protesto edildi
Sütçü İmam Üniversitesi’nde katil İsrail telin edildi