Libya Halkıyla Taksimde Dayanışma Eylemi

Çeşitli kuruluşların oluşturduğu Libya Halkıyla Dayanışma Platformu, bugün 13.30’da Taksim’den Libya Konsolosluğu’na protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

İslami kuruluşlar tarafından oluşturulan Libya Halkıyla Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla Taksim Meydanı'nda toplanan Müslümanlar, buradan Gümüşsuyu'nda bulunan Libya Konsolosluğu önüne kadar kortej halinde ve sloganlarla yürüyerek Kaddafi diktatörlüğünün gerçekleştirdiği vahşi katliamı protesto ettiler. Yürüyüş sırasında trafik akışını duruduran göstericiler, Libya halkının özgürlük ve adalet taleplerini selamladılar.

Yürüyüş sırasında "Libyalı Müslümanların Adalet ve Özgürlük Mücadelesini Selamlıyoruz!" yazılı pankart açan ve Ömer Muhtar'ın posterlerini taşıyan topluluk tekbirlerle ve sloganlarla Libya Konsolosluğu'nun önüne geldi. Yürüyüş esnasında sık sık "Libya Halkı Yalnız Değildir!", "Katil Kaddafi Sonun Gelecek!", "İntifada Ateşi Tağutları Yakacak!", "Emperyalizm Yenilecek İslami Direniş Kazanacak!", "Direnen Halklar Kazanacak!", "Yaşasın Küresel İntifada!", "Direniş Adalet Özgürlük!", "Ömer Muhtar Yolun Yolumuz!" şeklinde slogan atan topluluğa Libyalı Araplar da katılınca "İrhel Kaddafi" ve "Eş-Şa'b Yurid İskat el-Nizam" sloganları atıldı.

Eylemin sunumunu yapan Murat Özer, Libya'da yaşanan katliamları tel'in etmek ve Libya halkıyla dayanışmak için toplandıklarını belirterek Libya'da atılan bir sloganla Libya halkını ve Ömer Muhtar'ı selamladı: "La zille ve la ar, ha ya ahfad el Muhtar / Ömer Muhtar'ın torunları. Ne zillet ne utanç!"

Platform adına Muhammed Fesih Kaya, basına bir açıklama yaptı. Halkların adalet ve özgürlük için kıyam ettiğini belirten Kaya, Allah'ın onlara sunmuş olduğu hakları talep ettiklerini ve bu hakları onlardan esirgeyen zalimlerin devrileceklerini ifade etti. Sadece Müslüman halklar için değil, dünyadaki tüm mazlum halklar için din, nesil, can, mal ve akıl özgürlüğü istediklerini belirten Kaya, İslam'ın her insana sunduğu hürriyetleri kimsenin engellemeye gücünün yetmeyeceğini söyledi. Kaya, konuşmasını Rabbimizin adaleti ve iyiliği emrettiğini hatırlatan bir ayet ile bitirdi.

Eylem, açıklamanın ardından sona erdi.

HAKSÖZ-HABER

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı