Kupüre, Saldırıdan 3 Gün Önce Ulaşmış

Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan’ın, Danıştay saldırısından 3.5 ay önce Anadolu’da Vakit gazetesinde yayınlanan “İşte O Üyeler” başlıklı manşet haberin kupürüne, Danıştay saldırısından 3 gün önce ulaştığı ortaya çıktı.

Arslan'ın üniversiteden arkadaşı olan avukat Hilmi Öztürk, Alparslan Arslan'ın isteği üzerine Anadolu'da Vakit gazetesinin "İşte O Üyeler" adlı kupürünü 14 Mayıs 2006 tarihinde internetten indirdiğini açıkladı.

KUPÜRÜN ÇIKTISINI ALIP BÜRODAN ÇIKMIŞ!

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci Ergenekon Terör Örgütü davasının 165. duruşmasında tanıkların dinlenmesine devam edildi. Tanık Avukat Hilmi Öztürk, 14 Mayıs 2006 tarihinde Alparslan Arslan'ın aradığını, kendisiyle görüşmek istediğini söylediğini kaydetti.

(14 Mayıs 2006) Pazar günü akşam saatlerinde Kadıköy'de üye olduğu spor merkezinde bulunduğunu, Fenerbahçe-Denizlispor futbol maçını izlerken Alparslan Arslan'ın aradığını kaydeden Öztürk, "Maçın 80. dakikasıydı. Alparslan Arslan, 'Hilmi, görüşmemiz lazım. Büronda görüşelim' dedi. Fenerbahçe-Denizli maçı bitti. Kızıltoprak'ta bulunan ofisime gittim. Alparslan, ofisin orada bekliyordu. Büroya geçtik. Havadan sudan konuştuk. Alparslan bana, 'Danıştay'ın verdiği karar var. Türbanlı öğretmenler okul yolunda da türbanlı gezemeyecektir' dedi. Haberimin olmadığını söyledim. Alparslan Arslan, 'Vakit Gazetesinde verilmiş. Detaylarını öğrenmek istiyorum. Bulabilir misin? Araştırdım, ben bulamadım' dedi. Bilgisayarı açtım. Internet Explorere girdim. 'Vakit Danıştay' yazdım. Birinci sayfada çıkmadı. 25. sayfada manşeti buldum, çıktısını verdim. Siyah-beyaz çıktı verdim. Alparslan Arslan, 'Acelem var' dedi. Hemen çıktı. Evimle ofisim arası 4 kilometredir. Evime 800 metre kala beni geceyarısı yolda bıraktı. Saygısızlık yaptı. Israrım üzerine evime bıraktı" dedi.

"O GECE BİRAZ YORGUNDU"

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün, Vakit gazetesinin çıktısının alındığı 14 Mayıs 2006 gecesi Alparslan Arslan'ın nasıl durumda olduğuna yönelik sorusuna, "Geceyarısıydı, ısrar etti. Biraz yorgundu" dedi.

"BÜRODA SADECE İKİMİZ VARDIK"

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in, "Alparslan Arslan, daha önce sizden bilgisayar programı ya da haber istedi mi?" sorusuna, "Sadece Vakit gazetesinin kupürünü istedi. Kupürü indirdiğimizde büroda sadece Alparslan ve ben vardım" dedi.

"ARKADAŞI OLARAK BENİ KULLANDI"

Arslan'ın, saldırı sırasında yanında bulundurduğu Vakit gazetesi kupürlerini basından öğrendiğine dikkat çeken Hilmi Öztürk, "Demek ki, en yakın arkadaşınıza da güvenmeyeceksiniz. Sonuçta internet milyarlarca insana açık. Alparslan Arslan, kupürü internet cafeden de indirebilirdi. Benim hazinemde olan bir şey değil. Demek ki, basiretim bağlandı. Sekiz senelik arkadaşım istemişti. Amacı kullanmakmış. Benim irademi iğfal etti. Kızgındım, cezaevine de gitmedim. Eylemi yapıyor, bizi kullanıyor" diye konuştu.

KUPÜRÜN HANGİ SİTEDEN İNDİRİLDİĞİ MERAK EDİLİYOR

Avukat Hilmi Öztürk'ün, internette arşivi olmayan Anadolu'da Vakit gazetesinin "İşte O Üyeler" başlıklı kupürüne hangi internet sitesinden ulaştığı merak konusuyken; duruşmaya bugün devam edilecek.

Arslan: PİŞMANLIKTAN YARARLANMAK İSTİYORUM

Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan, "Pişmanım. Pişmanlık yasasından faydalanmak istiyorum" dedi. Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın'ın tanık avukat Hilmi Öztürk'e yönelik sorularının ardından Alparslan Arslan söz aldı. İfadelerinde Hilmi Öztürk'ün babası Hamza Öztürk'le ilgili bombalardan bahsetmediğini kaydeden Arslan, "Hamza Öztürk'le bir iki defa görmüş olabilirim" diye konuştu.

"GELİŞEN DURUMLAR VAR, PİŞMANIM"

Pişmanlık yasasından faydalanmak istediğini söyleyen Alparslan Arslan, "Gelişen durumlar var. Devletime bağlılığımı bildiriyorum. Devleti yıkmaya yönelik teşebbüs yok. Pişmanım. Pişmanlık yasasından faydalanmak istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygılıyım" dedi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Arslan'a "Yalnız konuşmak ister misin?" diye sordu. Arslan, "Öyle bir düşüncem yok" cevabını verdi.

ÖNCE SİLAH, SONRA KUPÜR!

Danıştay saldırısından 1 ay önce Glock marka silahı temin eden Alparslan Arslan'ın, saldırıdan 3 gün önce Anadolu'da Vakit gazetesinin kupürüne ulaştığının ortaya çıkması, "Alparslan Arslan'a önce silahı, sonra ise gazete kupürünü verdiler" şeklinde yorumlanıyor. Alparslan Arslan, 20 ve 22 Kasım 2009 tarihli çapraz sorgusunda Avukat Hilmi Öztürk'ün ismini vermişti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde çapraz sorguya alınan Arslan, Üye Hakim Hasan Hüseyin Özese'nin sorularına ilginç cevaplar vermişti.

ÇÖLAŞAN'A NEDEN SORU SORULMADI

Duruşmada tutuklu sanık Siyasi Ekonomik Sosyal Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi (SESAR) Başkanı İsmail Yıldız, Danıştay saldırısına ilişkin dosyanın en önemli mağdurları olan saldırı sırasındaki Danıştay hakimlerinin ifadelerinin alınmadığını, yine bu hakimler ile Alparslan Arslan'ın karşılaştırılmadığını söyledi.

"NE GÖRDÜNÜZ" DİYE SORULMADI!

İsmail Yıldız, "Arslan hangi şirketlerin avukatı? Ankara'ya gitmesinin sebebi neydi? Arslan'ı yakaladığı belirtilen kişi polis miydi? İfadesi alınmadı. Arslan'ı nasıl yakaladı? Bunlarla ilgili detaylar yok. Tansel Çölaşan'a 'ne gördünüz, ne duydunuz' diye sorulmadı" dedi.

"AYDINLIK'TA ÇIKAN FOTOĞRAFLAR İNCELENMELİ"

Yıldız, ardından Aydınlık Dergisinde yayımlanan tank, uçak, gemi, silah, karpuz, domates ve bıyıklı asker fotoğraflarını göstererek, "Dünyanın hiçbir yerinde bıyıklı asker olmaz. Bunların istihbarat servisleri tarafından araştırılması gerekir. Acaba bu fotoğraflar nerede çekildi? Böyle bir yer var mı?" diye sordu.

KENAN KIRAN / YENİ AKİT

Haber Haberleri

İbrahim Kalın, Hamas yetkilileriyle ateşkes için bir araya geldi
Emevi Camisi'nin halıları Türkiye'den gidecek
İstanbul'a bir ilçe daha geliyor: 20 mahalle birleşecek
Davutoğlu: “Emperyal güçlerin karşısında diyalog ve dayanışmamızın devam etmesi zaruridir”
Yunus Emre Vakfı yolsuzluk soruşturmasında 11 gözaltı