Küresel İnsani Yardım ve Siyasi Eğitim Merkezi (KİSEM) gündemin en önemli konularından birine ışık tutacak yeni bir konferans duyurusunda bulundu.
Dünya'nın değişik bölgelerindeki 'kriz noktaları' ile ilgili durum tespiti yapan, bölge hakkında rapor hazırlayan, stratejik yol haritası belirleyen ve insani yardım girişimleri gerçekleştiren KİSEM'in 'bilgilendirme' ve 'siyasi eğitim' amaçlı konferanslar düzenlediği biliniyor.
Hilafetin ilgasından sonra evreler yaşayarak günümüze ulaşan 'İslami Hareket'in 'politik mücadele şekli' ve 'cihat / savaş' yönteminin önemli örneklerini yaşayan Cezayir, oyların tamamına yakınını alan İslami Selamet Cephesi'nin Yüksek Güvenlik Konseyi tarafından 'anayasal darbe' ile devrilmesine ev saahipliği yapmıştı.
Ülkede, daha sonra 'Küresel Cihat Hareketi'yle bütünleşecek olan silahlı mücadele ekiplerinin ise geride bıraktığı 'tecrübe' Afganistan, Irak ve özellikle de Suriye savaşında temel yol haritası olarak değerlendiriliyor.
Cezayir 'cihadın'nda bir yandan istihbarat üyelerinin önemli konumlara geldiği, öte yandan Ibn Useymin gibi tanınan bilginlerin 'baği' olarak ilan ettiği savaşçılar aleyhine fetvalar verdiği ve diğer bir taraftan da 'tekfirci akımlar'ın 'özgürlük savaşı'nı nasıl baltaladığı, konunun ilgilileri açısından önemli bir 'tecrübe' olarak görülüyor.
Suriye gözlemcilerinden bazı uzmanlar, Suriye'deki 'özgürlük mücadelesi'nin Cezayir'de yürütülen 'güçlü' programla karşı karşıya olduğu görüşünde.
Tüm dünyanın dikkatle takip ettiği ve doğuracağı sonuçlar da dünyanın tamamını etkileyeceği düşünülen Suriye savaşının önceden bir 'fragmanı' niteliğindeki Cezayir Tecrübesi Konferansı Cezayirli Dr. İbrahim Bouzidani'nin sunumuyla 13 Haziran Cuma günü KİSEM konferans salonunda gerçekleştirilecek.