Kemal Advan Hastanesi kuşatılarak doktorlar esir alındı

Gazze'nin kuzeyinde hizmet veren tek hastane konumunda bulunan Kemal Advan Hastanesi siyonistler tarafından kuşatıldı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kemal Advan Hastanesi'ndeki son duruma ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, işgal ordusunun hastanedeki tüm erkek sağlık personelinin yanı sıra bazı hastaları ve yaralıları alıkoyduğu belirtildi.

İşgal askerlerinin, kadınları da hastanedeki bir odada aç ve susuz bir şekilde alıkoyduğu ifade edildi.

Bakanlığın açıklamasında, hastanede çalışan hastaların ve sağlık personelinin korunması için tüm Birleşmiş Milletler ve uluslararası kurumlara ve ilgili taraflara acil müdahalede bulunmaları çağrısında bulunuldu.

Kemal Advan Hastanesi Başhekimi Hüsam Ebu Safiye 2 gün önce dünyaya seslenerek yardım istemişti. Tüm saldırılara rağmen hastaneyi terketmeyen ve hizmet veremeye devam eden Başhekim bugün işgalciler tarafından alıkonuldu.

Başhekim hastane kuşatılmadan hemen önce çıkan çatışmada oğlunu şehit vererek cenaze namazını kıldırmıştı.

Gazze'nin kuzeyinde, Ekim'in 6'sından bu yana eşi görülmemiş bir katliam yaşanıyor.  Sivil savunma ekipleri tarafından yapılan son açıklamada, cadde ve sokakların naaşlarla dolu olduğu, enkaz altında bulunan yaralıları kurtaracak ekipman ve yeterli kişi olmadığı bildirildi.

Öte yandan işgalciler kuzey bölgesinde gazetecilerin girişini engellediği için ve iletişim hatlarını yok ettiği için yapılan katliamın boyutları tam olarak henüz bilinmiyor.

Filistin Haberleri

İşgalciler Gazze kuzeyinde 24 günde 1000'den fazla kişiyi katletti
HAMAS ve İslami Cihad: Glilot Operasyonu soykırıma doğal bir tepkidir
Kassam mücahitleri Cebaliye'de siyonist katilleri avladı
Siyonist Çete, Gazze’de 3 gazeteci daha katletti
İşgal askerleri Batı Şeria'da 12 kişiyi gözaltına aldı