Kayseri’de linç ve yağmanın ardında aynı tahrikçi isim var: Ümit Özdağ

Ümit Özdağ tarafından 27 Nisan tarihinde paylaşılan videoda Kayseri’deki mültecilere ait dükkan ve evler hedef gösteriliyor.

HAKSÖZ HABER

Türkiye hala Kayseri’deki ırkçı saldırıların yansımalarını tartışırken ırkçı dezenformasyonun ne kadar tehlikeli olabileceği son olaylarla bir kere daha kanıtlandı. Mültecileri nefret objesi haline getiren ırkçılar toplumun akıl sağlığını da olumsuz yönde etkileyerek şiddet ortamını inşa ediyorlar.

Türkiye’de ırkçı dezenformasyon denildiğinde akla gelen ilk isim ise hiç şüphesiz Ümit Özdağ. Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ’ın yalanları gün yüzüne çıkartılsa da utanması olmadığı için dezenformasyon üretmeye devam ediyor. Ümit Özdağ tarafından 27 Nisan tarihinde paylaşılan videoda Kayseri’deki mültecilere ait dükkân ve evler hedef gösteriliyor.

Kayseri’nin farklı bölgelerinde gezerek mülteciler tarafından işletilen dükkanları tek tek gösteren videonun sonunda Ümit Özdağ’a selam yollanırken Kayseri’deki ırkçı atmosferin ve yaşanan linç, yağma hadiselerinin kaynağı daha rahat anlaşılıyor.

Videoda alışveriş yapan insanları “din kardeşlerimizin altın sırası” diyerek tahkir eden Zafer Partililer İslam düşmanlığı ile ırkçılık arasındaki ilişkiyi istemeden de olsa gözler önüne seriyorlar. Ümit Özdağ’ın paylaşımının altına destek mesajı yollayan Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı da Suriyeli mültecileri hedef göstererek açıkça nefret suçu işliyor.

Ümit Özdağ ve ona bağlı ırkçı grupların dezenformasyonuna gereken zamanda müdahale edilmediği için kaos ortamı her geçen gün büyüyerek tüm Türkiye’yi tehdit ediyor. Bu gidişata dur diyecek kimse yok mu?

Yorum Analiz Haberleri

Siyonist çetenin Lübnan'da herhangi bir kazanım elde etmesi çok zor!
Siyonistler Aksa Tufanı'yla tarihlerinde ödemedikleri bir bedel ödediler!
İzzet ve şeref arayan Gazze'ye baksın
Gazze’nin cesur kadınları kurşunların üstüne yürüyorlar!
Komplonun şiddetle buluştuğu nokta: Büyük yer değiştirme teorisi