Katil Esed’in medya danışmanı eş-Şibil öldü

Katil Esed’in danışmanı Luna eş-Şibil, Şam'da geçirdiği bir trafik kazasında öldü.

Katil Esed’in Özel Medya Danışmanı Luna eş-Şibil, Cuma günü Şam yakınlarındaki bir otoyolda geçirdiği bir trafik kazası sonrası eş-Şami Hastanesi'nde öldü.

Euronews’in konuyla alakalı yer verdiği haberde “Türkiye ile Suriye arasında ilişkilerin normalleşme sürecine girdiği bir dönemde, Esad'ın danışmanı Şibil'in bu görüşmelerde önemli bir rol üstlenmesi bekleniyordu.” denildi.

Şibil'in kazada aracının yoldan çıkarak savrulması sonucu ağır yaralandığı ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi. Kazanın gizemini koruduğu ve zırhlı bir aracın Şibil'in aracına arkadan çarparak yolun ortasına ittiği yönünde haberler de yerel medyada yer aldı.

Ayrıca, çarpan aracın ön kısmında metal bir parça bulunduğu ve bu sebeple Şibil'in ciddi bir beyin kanaması geçirmesine neden olduğu iddia edildi.

Öte yandan, Şibil'in general olan eşi, İran destekli Haşdi Şabi militanlarının Esed’in Şam'daki sarayında gerçekleştirdiği özel bir operasyonla tutuklanmıştı. Luna eş-Şibil’in ölümüyle sonuçlanan hadisede İran’ın parmağının olup olmadığı merak konusu…

Suriye Haberleri

Esed rejimi İdlib'de sivilleri katletmeye devam ediyor
Siyonistler Beyrut'a, Bekaa Vadisi ve Suriye sınırına hava saldırıları düzenledi
Rusya ve İran destekli Esed rejimi İdlib'de sivillere saldırdı
Rusya-İran destekli Esed rejimi İdlib'de katliamı sürdürüyor
Suriyeli kağıt toplayıcısı İdris çöpte bulduğu 500 bin lirayı sahibine teslim etti