Katar Dışişleri Bakanı İsrail İstihbarat Bakanı'nı Susturdu

Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El-Atiyye ile İsrail İstihbarat Bakanı Yuval Steinitz arasında tartışma yaşandı.

Münih Güvenlik Konferansı'nın kapanış oturumunda Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El-Atiyye ile İsrail İstihbarat Bakanı Yuval Steinitz arasında tartışma yaşandı.

Katar Dışişleri Bakanı El-Atiyye, Ortadoğu'nun geleceğiyle ilgili oturumda Steinitz'in asılsız iddialarına cevap vererek İsrailli bakanı susturdu.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve terör arasında bağ kurmaya çalışarak Katar'ı teröre destek vermekle suçlayan Steinitz, El-Atiyye'nin cevapları karşısında ne söyleyeceğini bilemedi ve susmak zorunda kaldı.

Katar'ın Hamas Hareketi Siyasi Birimi'ne ev sahipliği yaptığını ve hareketi desteklediğini kaydeden El-Atiyye, Hamas'ın terör örgütü olmadığını, bilakis İsrail işgaline karşı mücadele veren meşru direniş hareketi olduğunu söyledi.

El-Atiyye, ihlalleriyle ve Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukayla, barış girişimlerini reddeden tavrıyla yaşananların tek sorumlusunun İsrail olduğunu bildirdi.

Barış istediğini iddia eden İsrail'in öncelikle kendisinin terör eylemlerine son vermesi gerektiğini belirten El-Atiyye, Hamas'ın kendileri için terör örgütü olmadığını, siyasi ve sosyal bir hareket olduğunu söyledi.

Filistin Haberleri

Şabak Eski Başkanı: İsrail’in uzun süre savaşma yeterliliği yok
İngiliz halkı, Gazze'de acil ateşkes çağrısıyla İsrail'in Londra Büyükelçiliğine yürüdü
Deyr el-Belah'a sığınan yerinden edilen Filistinlilere sel uyarısı
Fanatik yahudiler son bir haftada Batı Şeria'da Filistinlilere ait onlarca yapıyı yıktı
Hollanda'da, hayatını kaybeden Filistinli çocuklar için anma etkinliği yapıldı