Kanadoğlu’na göre asıl sorun seçmende

AK Parti’nin ‘20 yıllık iktidar sürecinin sona gelindiği’ söylentileri vesayetin gölgesinde hareket edenleri cesaretlendiriyor.

HAKSÖZ HABER

Kamuoyunda “367 Sabih” olarak anılan 367 fikrini de ortaya kendisinin attığını kabul eden Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadaoğlu, AK Parti’nin seçildiği tarihte yaşanan seçim olaylarını vesayetin ideolojisine göre yorumladı. Cumhuriyet gazetesine konuşan Kanadoğlu, AK Parti’nin seçildiği, Anayasa değişikliği yaptığı süreçlerde halka sorulmasını ‘olacak iş değil’ şeklinde yorumladı.

Kanadoğlu, Genç Parti ve DEHAP’ın seçime girememesi gerektiğini savunarak AK Parti’ye bu partilerin oyları bölerek kazandırdığını ifade etti. “AKP’nin kazandığı 3 Kasım 2002 seçimleri, Türkiye’nin siyasi rejiminin dönüştürülmesine aracı oldu.”

Sabih Kanadaoğlu’nun içinde ukde kalan siyasi hezimetler AK Parti’ye olan kinini eksiltmemiş olsa gerek, “Eğer Genç Parti ve DEHAP’ın seçime katılmamaları YSK tarafından kabul edilseydi, AKP yüzde 34 oyla TBMM’de yüzde 63 oranında temsil etme olanağına kesinlikle kavuşamayacaktı. Türk siyasetinin çehresi değişecekti.” ifadelerini kullandı.

Eski Cumhurbaşkanı ve koltuğa yapışan Ahmet Necdet Sezer’in Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün terk etmediği zamanlarda Kanadoğlu’nun hukuk ve Anayasa’ya bakışı tamamen politik olmuştu.

Bugünde hala politik argümanlardan kaçınmayan Kanadoğlu, dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt önderliğinde verilen E-Muhtıra’yı ise AK Parti’ye yarayan bir “durum” olarak niteledi.

Demokrasi ve hukuktan kendi ideolojisi faydalanmadığı sürece mutmain olmayan Kanadoğlu, “…Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından endişe ile izlendiği”ne ilişkin bir açıklama yaptı. E-muhtıra diye tanımlanan bu açıklamayla, internet darbesi mi yoksa internet uzlaşması mı, anlaşması mı, ne derseniz deyin, AKP’ye yapılabilecek en büyük yardım yapılmış oldu. Zaten ertesi gün AKP yöneticileri bir demokrasi kahramanı gibi ortaya çıktılar.” dedi.

Demokrasi fikrini ısrarla savunan ancak halkoylaması fikrini ve olayını yanlış bulan elitist Kanadoğlu 2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumu için, “…O halkoylamasına gidiş zaten olacak iş değildi. Çağdaş demokrasilerde, “Cumhurbaşkanı anayasaya uymuyor, suç işliyor, biz bunu önlemek için ona uygun bir anayasa değişikliği yapalım” teklifini bir muhalefet partisinin yapması herhalde görülmüş şey değildir. Bir çağdaş demokraside, halkoylamasında kabul çıkması için devletin tüm olanaklarının seferber edilmesi de görülmemiştir.” ifadelerini kullandı.

Yorum Analiz Haberleri

Sosyal medyanın aptallaştırdığı insan modeli
Dünyevileşme ve yalnızlık
Cuma hutbelerindeki prangalar kırılsın
Batı destekli spor projeleri neye hizmet ediyor?
Kemalizm’e has bu Laiklik Fransa’da bile yok!