‘Kan ve Süt Analizi’ Çözüm Getirir mi?

İster ahlaki isterse siyasi, iktisadi, diplomatik sahada olsun meseleleri tartışırken milliyetçi-ulusalcı söylem ve kriterlerden olabildiğince uzak durmak en sağlıklı yoldur.

Kenan Alpay’ın yorumu:

Gerilim düzeyi giderek yükselen bir ülkede siyasi tartışmaların dönüp dolaşıp yeniden ‘kanı bozuk ve sütü bozuk’ bağlamına oturması hiç de hayra alamet sayılmamalı. Üstelik İstanbul Fatih ve Mardin Midyat’ta bombalı araçlarla tertiplenen kanlı saldırılara benzer saldırıların riski altında yaşadığımız bir vasatta ne doğru ne de faydalı. Ancak hem yanlış hem de zararlı sonuçlar doğurmaya namzet en güçlü söylemlerden biri sayılır.

Almanya Parlamentosu’nda kabul edilen Ermeni Soykırımı tasarısı için Türkiye kökenli 11 isme anlamsız bir değer atfetmekle başladı esas kırılma. Oysa kendisine çok fazlaca önem atfedilen Cem Özdemir ve Türkiye kökenli milletvekillerinin Almanya siyasetinde bırakın lokomotif olmayı orta düzeyde dahi etkili aktörler olduğunu söylemek mümkün değil. Bir itiraz, hiç değilse çekimser kalarak bir protesto beklentisiydi en iyi ihtimalle beklenen. Ne var ki tecrübeyle sabit olduğu üzere her biri Almanya hesabına üretilen politikalarda lejyoner gibi istihdam edilmiş mezkûr siyasiler için temelsiz bir beklentiydi bu. Böyle olunca durumu izah ederken çelişkili hatta kendini zayıf düşüren bir dizi motto sökün etmeye başladı maalesef.

Yazının Devamı >>>

Yorum Analiz Haberleri

"Suriye'den bize ne?" yaklaşımını besleyen körlük
Suriye devrimine çarpık ve indirgemeci yaklaşımlar
Yılbaşında normalleşen haram: Piyango
Yapay zeka statükocu mu?: ChatGPT'de cevaplar neye göre değişiyor?
Devrim ile derinleşen kardeşlik: Suriye & Türkiye