Kamuya açık alanda alkol tüketimini yasaklayan Erzurum Valisini tebrik ediyoruz!

Erzurum'da il sınırları içinde kamuya açık alanlarda alkollü içki tüketimi yasaklandı. Açık alanda alkollü içki tüketirken çevreyi rahatsız eden kişilere cezai yaptırım uygulanacak.

Erzurum valisi Mustafa Çiftçi'nin imzasıyla internet sitesinde yayınlanan kararla il sınırları içinde açık alanlarda alkollü içki tüketimi yasaklandı. Açık alanda alkollü içki tüketirken çevreyi rahatsız eden kişilere Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi ile cezai yaptırım uygulanacak.

Kararın 5442 sayılı İl İdare Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, 4250 sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu ve 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanununa dayanılarak alındığı belirtildi.

KAMUYA AÇIK ALANLARDA YASAKLANDI

Hazırlanan kararda alkollü içki tüketiminin kısıtlandığı alanlar şöyle sıralandı:

• Kamunun istifadesine açık olan park/bahçeler ile piknik ve mesire alanlarında,

• Eğitim ve öğretim kurumları ile öğrenci yurtlarının çevrelerinde (200 metre çevrelerinde),

• İbadethaneler ve eklentileri ile bahçelerinde (200 metre çevrelerinde),

• Otogarlar ve terminallerde,

• Tarihi ve kültürel mekânlarda (Tabyalar, Kale vb. yerler),

• Terk edilmiş yapılar ile inşaat ve metruk binalarda,

• Mezarlıklarda, köprülerin altlarında ve alt-üst yaya geçitlerinde alkol tüketilmesinin yasaklanarak, bu karara uymayanlar hakkında fiil başka bir suç oluşturmadığı takdirde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesinin ihlalinden işlem yapılması amaçlanmaktadır.

Vali Mustafa Çiftçi imzasıyla yayınlanan kararda şu ifadeler kullanıldı:

“Bu karar Erzurum il sınırları içerisinde açıktan çevreyi rahatsız edecek şekilde alkol alan şahısların engellenmesine ilişkin usul ve esasları kapsar. Kamunun istifadesine açık olan park/bahçeler ile piknik ve mesire alanlarında; eğitim ve öğretim kurumları ile öğrenci yurtlarının çevrelerinde (200 metre çevrelerinde), ibadethaneler ve eklentileri ile bahçelerinde (200 metre çevrelerinde), otogarlar ve terminallerde, tarihi ve kültürel mekânlarda (Tabyalar, Kale vb. yerler), terk edilmiş yapılar ile inşaat ve metruk binalarda, mezarlıklarda, köprülerin altlarında ve alt-üst yaya geçitlerinde alkol tüketilmesinin yasaklanarak, bu karara uymayanlar hakkında fiil başka bir suç oluşturmadığı takdirde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesinin ihlalinden işlem yapılması amaçlanmaktadır.”

İçkicilerin ve ideolojik reflekslerle onlara çanak tutan laik-sekülerlerin muhtemel tepkilerine rağmen bu kararı alan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’yi tebrik ediyor, aynı örnek uygulamanın diğer illere de yayılmasını ümit ediyoruz.

Sağlık Haberleri

“Kadın Doğum Hastanelerinde kadın doktor sayısı artırılmalı”
Yurt dışından getirilen ilaçlar için yeni karar
Dijital çağın yeni tehdidi: Beyin çürümesi
McDonald's'ta E.Coli salgını 13 eyalete yayıldı
Sağlığı tehdit eden ürün sayısı 812'ye yükseldi