Habertürk'ten hasan Bozkurt'un haberine göre; AK Parti'nin bakanlıklarla koordineli çalıştığı "çözüme demokratikleşme desteği"yle, Kürt nüfusunun yoğun olduğu illerdeki hastanelerde tercüman görevlendirilecek. Kürtçe bilen doktor ve hemşireler hasta ve hasta yakınlarıyla Kürtçe konuşacak. Yine vatandaşın sıklıkla başvurduğu kamu bankaları, sosyal güvenlik merkezleri, vergi dairesi, postane, belediyelerde Kürtçe tabelalar bulunacak ve Kürtçe bilen personel çalışacak. Anadilde kamu hizmetleri yeni Anayasa ile de güvence altına alınarak 2014 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde yaygınlaşacak.
"AMAÇ İNSAN HAKLARI VE EŞİTLİK"
Terör örgütünün sınır dışına çıkmasıyla "kalıcı çözüm" için hükümetin atacağı adımlar merak edilirken, AK Parti kurmayları, 30 Eylül 2012'de düzenlenen AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'nde açıklanan 63 maddelik menifestoyu adres gösterdi. Türkiye'nin tam demokrasiye kavuşması için belirlenen hedeflerin 30 Eylül 2012 tarihinden bu yana bir kısmının gerçekleştiğine işaret eden AK Parti'den üst düzey yetkili, "Çözüm sürecinde atılacak adımları PKK'nın çekilmesine endekslemek yanlış. Hükümet olarak 2002 yılından bu yana vatandaşımızın huzuru, insan hakları ve eşitlik için reformlar yapıyoruz. 30 Eylül'de açıkladığımız hedefleri de dil, din, ırk, mezhep ayrımı olmaksızın vatandaşlarımıza veriyoruz, vermeye devam edeceğiz" dedi.
8 AYDA HANGİ REFORMLAR GERÇEKLEŞTİ
Yetkili, 8 aylık süreçte hayata geçen reformları ise şöyle anlattı: "4. Yargı Paketi kanunlaştırıldı. Hafif suçlarda mahpusluk, istisnai hale getirildi. Mahkum veya tutukluların eşleriyle bir araya gelmelerinin önü açıldı. Anadilde savunma hakkı verildi. Yuva yıkan değil yuva yapan bir kentsel dönüşüm hayata geçti. Büyükşehirler Yasası çıkarılarak nüfusun üçte ikisi 30 büyükşehir belediyesi sınırlarında yaşar hale geldi. Kamu hastane birlikleri kuruldu. İşsizlere rehberlik yapan 4 bin iş ve meslek danışmanı alındı."