Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde Gazze nöbeti başlatıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrenci toplulukları ve akademisyenleri Gazze’de yaşanan katliamlara dikkat çekmek ve başta ABD olmak üzere tüm dünyadaki üniversitelerde devam eden protestolara destek olmak için KSÜ Gazze nöbetini başlattı.

İnsan Hakları ve Özgür Gençlik, Yeniler, Akademi İlahiyat, Diyanet Vakfı, Bir Gençlik ve Ortadoğu Öğrenci Toplulukları tüm dünya üniversiteleri ile birlikte Gazze direnişine desteklerini uzun süreli yapılacak olan nöbetle devam ettiriyor.

Açılış konuşmasında İnsan Hakları ve Özgür Gençlik öğrenci topluluğu danışmanı Doç. Dr. Celal KURŞUN, “Dün sözde anneler günüydü. Hangi annelerin acaba? Kucaklarında kefenli yavrularına sarılan annelerin mi? Ertesi güne annelerini göremeyen çocukların mı? Bugün bir tarih yazılıyorsa bunu Gazzeli anneler yazıyor. 15 bin çocuk, 10 bin kadın/anne şehit edilmiş şimdiye kadar. Dünyanın her yerinde üniversiteler ayakta bu zulme karşı. İnsan haklarının fiili tanımı artık literatüre Yahudi veya Siyonistlerin özgürce dünyanın her yerinde istediği gibi yaşayabilme hakkı olarak girdi. Biz akademi yuvasından sesleniyoruz başta kendi üniversitelerimiz olmak üzere tüm dünyaya; Şairlerimiz, edebiyatçılarımız hala şiirlerinde, nesirlerinde Gazze’yi yazmamışsa kırılsın o kalemler, ressamlarımız hala zulüm ve direnişi çizmemiş ise yırtılsın o tuvaller, henüz Gazzeli yavruların çığlıklarını sanatçılarımız notalarına dizememişse kısılsın o sesler.”  dedi.

Öğrenci toplulukları adına Edanur YOKUŞ basın metnini okudu:

Ben İnsan Hakları ve Özgür Gençlik Öğrenci Topluluğunun başkanı Edanur Yokuş. Biz Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencileri olarak ayağa kalkan tüm kampüsleri ve Gazze'yi desteklemek için üniversitemizde nöbet tutmaya karar verdik. Bu nöbeti İnsan Hakları ve Özgür Gençlik topluluğunun öncülüğünde Yeniler, akademi İlahiyat, bir Gençlik, Orta Doğu toplulukları olarak 21. Yüzyıl da, Dünyanın göbeğinde yaşanan insani katliamı lanetlemek için yapıyoruz.7 Ekim'den beri İsrail'in Gazze'ye yaptığı soykırımı lanetledigimiz gibi 7 Ekim'den öncesinde yaptığı zulümleri de lanetliyoruz.

İşgalci Siyonist İsrail devletine diyoruz ki o topraklardan sürüleceksin, yok olacaksın ve işlediğin tüm suçların cezasını elbet bir gün çekeceksin. Buradan tüm devletlere bir an önce soykırımı durdurması için çağrı yapıyoruz. Biliniz ki dünyada toplam 208 tane ülke var. Ve biz Şahit oluyoruz ki bu ülkelerden biri diğerine soykırım uyguluyor. geriye kalan ülkelerse sadece izlemekle yetiniyor. Önce insanları Refah'a toplayan sonra oraya da girerek yaptığı katliamlara devam eden İsgalci İsrail'i protesto ve boykot etmesi için tüm insanlara çağrı yapıyoruz.7 Ekim'den beri Gazze de 35 bin insan şehit olurken 78 bin insan yaralandı. Ve çoğu hala enkaz altında. Başta İslam ülkeleri olmak üzere Amerika'dan Sri Lanka'ya, Avustralya'dan Rusya'ya kadar tüm vicdan sahibi halkların ve devletlerin dünyadaki bu hain düzene son vermesi için tüm mücadelesini ortaya koymasını istiyoruz.

Hamas'in ve Filistin halkının izzetli direnişini destekliyoruz. Çocukların, kadınların, yaşlıların öldürülmediği bir dünyaya uyanmanin çokta zor olmadığını haykiriyoruz. Tüm ülkelerin bir an önce İsrail'i işgalci olarak kabul edip yargılamasını talep ediyoruz.

Kampüsler ve devletler ayağa! Yaşasın küresel intifada!

Daha sonra KSÜ Tıp Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi Filistinli Alaa Kemal Qalalwa kısa bir konuşma yaparak yaşanan zulme dikkat çekti. Alaa konuşmasında “Rabbimiz Kur’an-ı Kerimde ‘Onlara haksız bir saldırı yapıldığında elbirliğiyle kendilerini savunurlar.’ ayeti kerimesiyle bizlere haksızlık karşısında nasıl tavır almamız gerektiğini öğretiyor. Bugün Filistin’de tarihin en acı vahşeti yaşanıyor. Acımasız zalimler Filistin’de olanların insanlık tarafın unutulacağını Filistin’in işgal edileceğini zannediyordu. Bugün Filistin bayrağını indirerek Filistin halkını yok etmek isteyen katil İsrail dünyada özgürlük ve barış isteyenlerin sembolü olan Filistin Bayrağı ile karşı karşıya kalmış durumda. Bugün burada bizlere destek veren kardeşlerimize ve dünyada Filistin halkının sesi olan tüm insanlara ülkem adına teşekkür ederim.” dedi.

Program15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Memduh Kayıklık’ın içten yaptığı dua ile  son buldu.

Öğrenciler Gazze Nöbetinin tutulduğu yere yakın kurdukları çadırlarla kamp yapmak suretiyle nöbete ayrıca desteklerini gösterdiler.

Etkinlik-Eylem Haberleri

15 Temmuz Şehitler Köprüsüne Filistin bayrağı asıldı
Özgür-Der Gazze’de temiz su dağıtımını sürdürüyor
Özgür-Der Gazze’de temiz su dağıtmayı sürdürüyor
Bursa: “Gazze sadece bir toprak parçası değildir”
İstanbul’da aileler LGBT sapkınlığına karşı yürüdü