Kayserili matbaacılar, iş yerlerinden çıkan atık kâğıtları toplayıp geri dönüşüm fabrikasına satarak elde ettikleri gelirle cami yapımına katkıda bulundu.
Kocasinan ilçesindeki Ziya Gökalp Mahallesi’nde matbaacıların bulunduğu bölgede cami ihtiyacının karşılanması için matbaacı esnafının öncülüğünde dernek kuruldu. Yaklaşık 3 yıl önce yapımına başlanan cami için dernek kanalıyla vatandaşlardan yardım toplandı.
Caminin temelini attıktan sonra maddi sıkıntılar yaşayan dernek yöneticileri, matbaalardan çıkan atık kâğıtları toplayıp geri dönüşüm tesisine satarak gelir elde etmeye başladı.
Bu süreçte yaklaşık 600 ton kâğıdı geri dönüşüme kazandıran esnaf, hem kâğıt israfını önledi hem de elde ettikleri gelirle 2 bin kişinin ibadet edebileceği caminin inşaatının tamamlanmasını sağladı. Esnaf böylece iki hayır işini bir arada yaptı.
AA’da yer alan habere göre, Kayseri Matbaacılar Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Nergizgil, 90 esnafın faaliyet gösterdiği sitede cami yaptırabilmek için 3 yıl boyunca yaklaşık 600 ton atık kâğıt toplayıp sattıklarını anlattı.
Caminin inşaat maliyetinin yaklaşık 3’te birinin atık kâğıtların değerlendirilmesinden elde edilen gelirden karşılandığına işaret eden Nergizgil, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Halkımızın destekleriyle, bağışlarıyla bu iş yürümüş oldu. Bugünkü parayla 1 milyon liranın üzerinde bir paraya mal oldu. Bu projeyle hem devletimizin milli servetine sahip çıkmış olduk hem çevreyi kirletmemiş olduk hem de gelen parayla insanların rahatlıkla, huzur içinde ibadet yapmalarına vesile olduk. Cami yaptırmak meşakkatli bir iş, insanlardan hayır toplayarak yürüyor. İnsanların içeriye girip huzur içinde rahatlıkla ibadet yaptıklarını görmek güzel bir şey. Allah bu tür ibadethanelerin varlığını daim etsin.”