“Kabadayı Kalem Müdürü” Canan Kaftancığlu üzerinden Erdoğan eleştirileri

Time Dergisi’nin “Erdoğan’ın gücüne muhalefet eden Türk muhalefetinin ‘Kabadayı Kalem Müdürü’ hapis cezasıyla karşı karşıya. O geri adım atmıyor” başlığının kullanıldığı haberinde Kaftancıoğlu övülürken Erdoğan’ın “diktatörlüğü” eleştirildi.

HAKSÖZ HABER

Bir arkadaşının Beyoğlu’ndaki evinde bir tercüman aracılığıyla röportaj veren Kaftancıoğlu hakkında, “O Türk siyasetinde daha önce alışık olunmayan ve taze bir şeyi temsil ediyor: Muhalefetteki CHP’nin tutucu kesimiyle mücadele etmekten korkmayan ve ülkedeki marjinalleşmiş kesimin yanında olan solcu seküler bir kadın. ifadeleri kullanıldı.

ABD’li Time Dergisi Kaftancıoğlu’yu överken,“İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıllardır aldığı en büyük siyasi mağlubiyetin mühendisliğinde kilit rol üstlendi. Şimdi Erdoğan’ın hedefinde.” dedi.

Time Dergisi Kaftancıoğlu övgülerinde o kadar ileri gidiyor ki Türkiye’nin genç yapısı hakkındaki cahilliğini de ister istemez açığa çıkarıyor, “Siyasi rakiplerini kilitlemek, diktatörün oyun kitabının önemli bir bileşenidir. Rusya'daki Alexei Navalny ve Beyaz Rusya'daki Maria Kolesnikova gibi Kaftancıoğlu, Türk muhalefetinin ve ‘Türkiye'nin geleneksel kimlik politikasına ebeveynlerinden daha az bağlı olan genç Y ve Z Kuşağına hitap eden bir anahtar rolünde’ bulunuyor.”

Canan Kaftancıoğlu’nu, Atatürk’ün ideal Türk kadını portresi ile özdeşleştiren Time, Mustafa Kemal övgüleri ile Kaftancıoğlu’nun ne kadar “modern ve batı ile uyumlu bir isim” olduğu imajını yansıtmayı amaçlıyor.  

Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu devlet kurumları olmasaydı, ilkokul öğretmeni olan babası ve ev hanımı annesi onu üniversiteye gönderemezdi… Bugün Atatürk'ün portresi ve kurduğu CHP'sinin altı oklu bayrağı Kaftancıoğlu’nun ofisinin duvarında parıldıyor. Oklar, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına yol açan uzlaşılmaz modernleşme doktrini: “Kemalizm” in ilkelerini temsil ediyor.

Time Dergisi, Erdoğan’ı Kaftancıoğlu üzerinden yerme fırsatını şu sözlerle ifade ediyor, “Erdoğan’ın sert dini milliyetçiliği veya “neo-Osmanlıcılık” fikirleri Türkiye için farklı bir vizyonu barındırıyor. Eleştirmenlerden biri, cumhurbaşkanını günümüzün sultanı olduğunu ve İmparatorluğun ihtişamını yeniden kurmayı amaçladığını söylüyor.” diyor.

Yorum Analiz Haberleri

Sosyal medyada görünürlük çabası ve dijital nihilizm
İran aparatlarının komik antipropagandalarına vakit ayırmak bile coğrafya için zaman kaybı...
Nasıl ki ilk Müslümanlar tüm zorluklara rağmen direndiyse Gazzeliler de öyle direniyor!
ABD, Suriye'deki askeri birliğini geri çekecek mi?
Suriye Devrimi'nde kazananlar ve kaybedenler