İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nden Gazze direnişine destek

​​​​​​​İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde İlahiyat Fakültesi derslikleri önünde bir araya gelen öğretim üyeleri ve öğrenciler Gazze'ye destek eylemi gerçekleştirdiler.

Osman Aydın'ın Kur'an tilaveti ile başlayan program, Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Dursun konuşması ve Prof. Dr. Murat Kayacan'ın yaptığı basın açıklaması ile devam etti. "İKÇÜ'den Gazze'ye direnişe bin selam!”, “Müslüman uyuma Filistin'e sahip çık!”, “İKÇÜ'den Kudüs'e direnişe bin selam!”, “Allahu Ekber!”, “Boykot İsrail, boykot Amerika!”, “İKÇÜ'den Hamas'a direnişe bin selam!" sloganlarının atıldığı eylem, duanın ardından program sona erdi. Öğrenciler üniversite içinde Gazze çadırı da kurmak için hazırlıklara başladılar.

Basın açıklamanın metni:

Genç Düşünce Topluluğu Basın Açıklaması

İnsanlık, tarihinin en büyük zulümlerinden birine tanıklık ediyor. İsrail’deki Apartheid rejimi, Gazze'de kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin öldürerek soykırım suçu işlemekte. Bu acımasız saldırılar, sadece bölgesel değil, tüm dünyanın huzurunu tehdit etmektedir. İşgal güçleri, yaklaşık 200 gündür bütün dünyanın gözleri önünde insanlık adına değer verdiğimiz her şeyi yok etmektedir; ancak Gazze halkı, dünyanın şerefini kurtarmak için varoluş mücadelesi vermektedir. İzmir Kâtip Çelebi öğretim elemanları ve öğrencileri olarak bizler de bu direnişi dualarımızla, sloganlarımızla, açıklamalarımızla ve yardımlarımızla destekliyoruz.

Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in yaklaşık 200 gündür sürdürdüğü saldırılarda 35 binden fazla masum sivil şehit olurken, 77 binden fazla kişi yaralandı. Ancak Gazze'de yaşanan bu katliama rağmen, halkın izzetli bir direnişi de var. Müslümanlar olarak umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Aksa Tufanı, İsrail'in yenilmez ordusunu ve istihbaratını yerle bir etti. Dünyanın bütün güçleri bir araya geldi ama bir avuç imanlı Kassam Tugaylarını yenemedi.

Gazze'deki direniş, imanın ne büyük bir güç olduğunu göstermiştir. Batı'nın sunduğu modern köleliğe karşı sadece Allah'a kul olmanın ne büyük bir şeref olduğunu Gazze'deki direniş bizlere göstermiştir. 1948'den bu yana işgal altındaki topraklarda yaşayan Filistin halkına ve dünyanın dört bir yanındaki sabırlı ve mücahit Filistinlilere selam olsun. Binlerce şehit veren, evlatlarının binlercesi tutsak alınan, yaralanan, tutuklanan, evlatlarını kaybeden Filistin halkına selam olsun.

Gazze'de şu anda on binlerce insana, yeterli gıda ve suya ulaşamıyor. On binlerce insan, dünyanın gözleri önünde açlık ve susuzluk nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıyadır. Gazze'deki insani krizi hafifletmek için acil olarak şehrin enerji ve temiz su ihtiyacının karşılanması gerekmektedir; ancak hastaneler başta olmak üzere hayatın pek çok alanında ihtiyaç duyulan yakıtın Gazze'ye girişi engellenmektedir. Refah Sınır Kapısı'ndan yeterli insani yardımın Gazze'ye girişine izin verilmemesi de büyük bir engel teşkil etmektedir.

Vicdan sahibi herkesi, dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu soykırıma karşı harekete geçmeye çağırıyoruz. Ayrıca buradan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinden, Gazze’ye sahip çıkan Amerikan üniversitelerindeki öğretim elemanlarını ve öğrencilerini selamlıyoruz. Uluslararası kuruluşlar, sivil toplum ve devletler, işgalci İsrail'in zulümlerine son vermek için acil adımlar atmaları gerekiyor. İsrail saldırıları bir an önce durdurulmalı ve işgalci ve katliamcı tutumu nedeniyle Siyonist rejime yaptırımlar uygulanmalıdır. Tüm İslam ülkeleri ve halkları bir araya gelerek tepkilerini ortaya koymalıdır. İsrail, işlediği suçlar için uluslararası hukuk önünde ve tüm dünyanın vicdanında hesap vermeye çağrılmalıdır.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencileri olarak hep birlikte, Mescid-i Aksa, Gazze ve tüm Filistin'in özgürlüğüne kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Aksa Tufanı, İslam coğrafyasının özgürlük hikâyesidir ve bu hikâyenin kahramanlarını selamlıyoruz. ABD'ye lanet olsun! İsrail'e lanet olsun! Küresel emperyalizme lanet olsun! Yaşasın Gazze direnişi! Yaşasın özgür Filistin! Yaşasın işgal karşıtı küresel intifada!

Etkinlik-Eylem Haberleri

Muşlu müslümanlardan Gazze'ye destek eylemi
Aziz Mahmûd Hüdayi Vakfı Gazze’ye yardımlarını sürdürüyor
15 Temmuz Şehitler Köprüsüne Filistin bayrağı asıldı
Özgür-Der Gazze’de temiz su dağıtımını sürdürüyor
Özgür-Der Gazze’de temiz su dağıtmayı sürdürüyor