İstanbulda Suud Diktası Protesto Edildi

İsra Kültür Merkezi’nin öncülüğünde Bahreyn Halkı İle Dayanışma Platformu tarafından organize edilen yürüyüşte, 4 Levent metrosunda buluşup konsolosluğa doğru akın eden Müslümanlar Bahreyn halkı ile dayanışmasını gösterdi.

Ellerindeki meşale ve dövizlerle yürüyüşe geçen protestocular tekbir getirip "Katil Suud Hesap Verecek" "Suud Diktası Amerikan Kuklası" "Kahrolsun Amerika" "Kahrolsun İsrail" "Bahreyn halkı Yalnız Değildir" "İstanbul'dan Bahreyn'e Direnişe Bin Selam" "Heyhat Minnezzilleh" "İslam Ümmeti Kabul Etmez Zilleti" "İslam Dinimiz Özgürlük Yolumuz" "Zamanın Yezidi Kral Abdullah" "Her Gün Aşura Her Yer Kerbela" "Beşinci Filo Bahreyn'den Defol" sloganlarını attı.

Yürüyüşün sonunda Suudi Arabistan rejiminin İstanbul konsolosluğu önünde kitlesel bir basın açıklaması yapıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ve konsolosluğunun önüne polis barikatlarının kurulduğu protesto eylemi, organizasyon adına Abbas Kadıoğlu'nun sunumuyla başladı.

Eylemde, Fatih Akıncıları Onursal Başkanı Mehmet Şahin ile, Tevhid Haber internet sitesi yayın yönetmeni İbrahim Küçük birer konuşma yaptı.

Haber: Vel Fecr 

 

Basın Açıklamasının Tam Metni

SUUD KATİLLERİ DÖKTÜKLERİ KANDA BOĞULACAKTIR

Bismillahirrahmanirrahim.

İnna lillah ve inna ileyhi raciun

Yüzyıllar öncesinde olduğu gibi, tarih bize İslam yurdundaki zalim ve canilerin o kanlı ve vahşi yüzünü bir kez daha bize gösteriyor. Kendilerini "Mekke ve Medine'nin hizmetçisi" diye takdim eden İslam kılıklı hicaz işgalcisi Suud rejimi, oldukça kabarık olan zulüm ve katliam defterini yeni baştan dolduruyor. Suudilerin kanlı ellerinden yine Müslüman kanları damlıyor; cinayetkar Suud güçleri Müslümanları acımasızca yine katlediyor.

Emin belde Mekke'nin hürmet ve kudsiyetini çiğnemekten, Allah'ın evinin yanı başında beytullah ziyaretçilerinin kanını dökmekten geri durmayan Suud katilleri, bu kez, Bahreyn topraklarında arsızca işgal ve tecavüzlerine devam ediyor. Yahudilerin Filistin'de gerçekleştirdiği insanlık dışı katliamların bir benzerini Suudiler Bahreyn'de barbarca sergiliyor.

Bizler buraya bu Suud rejiminin konsolosluğu önüne, bu cinayet ve saldırıları telin etmeye, hak, adalet ve özgürlük talebiyle ayağa kalkan şerefli Bahreynli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, diktatörlük rejimine ve işgalci Suud güçlerine karşı haklı başkaldırılarını sonuna kadar desteklediğimizi ilan etmeye geldik.

Amerikan efendilerinin talimatıyla Bahreyn'e girip masum ve savunmasız insanların üzerine kurşun ve bomba yağdıran Suudiler, sadece Bahreyn'deki kardeşlerimizi katletmiyor. Onların saldırısı tüm İslami ve insani değerlere karşı barbarca bir saldırıdır. Onlar bir halkın masuniyetini zorbaca çiğneyip insanlık suçu işliyorlar. Onlar silahsız ve barışçıl gösteri düzenleyenlerin üzerine tanklarını sürerek savaş suçu işliyorlar.

Türkiyeli Müslümanlar olarak bizim talebimiz, nazi ve siyonistleri bile geride bırakan bu kan içici cellatların, emperyalizmin kuklası olan bu hain zorbaların, ümmet ve insanlık önünde yargılanmaları ve hak ettikleri cezaya çarptırılmalarıdır.

İslam'ın hukuk ilkeleri, evrensel hak ve adalet ölçüleri böylesi zalimler karşısında bütün insanlığın ayağa kalkıp gayri meşru iktidarlarına, zulüm, yağma ve fesat üzerine kurulu saltanatlarına son vermeyi gerektiriyor. Biz buraya bu gerçeği bir kez daha haykırmak için geldik.

Bizler hangi ırk, kavim ve mezhepten olursa olsun, dünyanın her bir yanındaki Müslümanları kardeşimiz olarak biliyoruz. Peygamberimizin buyurduğu üzere, "Müslümanların dertleriyle ilgilenmeksizin sabahlayanlar Müslüman değildir." Bir müslümanın acısı bütün Müslümanların acısıdır. Bir müslümanın onuru bütün Müslümanların onurudur. Bir müslümanın feryadı bütün Müslümanların feryadıdır.

Tunus ve Mısır'da başlayıp bütün Kuzey Afrika ve Ortadoğu'ya yayılan halk ayaklanmalarında nice kardeşimizin zorbaca katledilmelerine tanık oluyoruz. Libya'dan Yemen'e dökülen bütün müslüman kanları bizim kanımızdır. Onların gözyaşları bizim gözyaşlarımızdır. Onlar bizim kardeşlerimiz, annelerimiz ve bacılarımızdır.

İster Yemen'de, ister Libya'da ve isterse Bahreyn'de kardeşlerimizin kanlarını döken diktatörler kuşkusuz ki ilahi adaletin pençelerinde hesap verecek ve onların despot düzenleri tarihin çöplüğüne atılacaktır.

Biz buradan, tarihin en büyük zalimlerinden Suud kralına sesleniyoruz:

İngiliz emperyalizminin nutfelerinden çıkıp Amerikan emperyalizminin kucağında büyüyen ve tarih boyu İslam ümmetine ihanet edip Müslümanları devamlı sırtından hançerleyen Suud hainleri!

Tarih boyu işlediğiniz cinayetleri bugün Bahreyn'de işlemekle, gittikçe kısalan ömrünüzü daha da kısaltmış ve mukadder olan hazin akibetinizin eşiğine yaklaşmış oldunuz. Artık bundan sonra sizin için hüsran ve zilletten, hezimet ve yenilgiden başka bir seçenek yoktur. Sırtınızı dayadığınız Amerika, elinde büyüdüğünüz İngiltere sizin bu ihanet dolu saltanatınızı koruyamayacak ve ilahi adalet önünde, özgürlük sevdalısı, müslüman halkların eliyle ortadan kaldırılacaksınız.

Artık bu ümmetin kaynaklarını daha fazla talan edemeyecek, Müslümanların zenginliklerini batılı efendilerinize peşkeş çekemeyecek, Petro dolarlarla sefahat yapamayacak, mukaddes İslam topraklarını kirli ayaklarınızla çiğneyemeyeceksiniz. Mekke'nin ve Medine'nin gazabı, Kudüs'ün ve Aksa'nın gazabı, ümmetin ve insanlığın gazabı volkan gibi üzerinize yağacak, ebedi azab yurdu olan cehenneme suç ortaklarınızla birlikte yuvarlanacaksınız.

Bekleyin o günü bekleyin… Bekleyin ki, hesap günü gelecek. Bekleyin ki, adalet gerçekleşecek. Mukaddes İslam toprakları Muhammedi İslam'ın sedasıyla yankılanıp şirkin, nifakın kirlerinden tamamıyla temizlenecektir…

Ve sözümüz Bahreyn halkına!

Ey, Hüseyni feryadıyla ayağa kalkan aziz kardeşim! Zillet bizden uzaktır deyip Bahreyn Kerbelasında şehidlerini Rabbine kurban sunan yiğit kardeşim! Zamanın yezidleri ölüm ve kan kussa da, zafer er geç senindir. Sen kanınla yazdın bu destanı, izzet ve şeref senindir.

Şahit olsun zalim ve katiller, bedenlerimizdeki yürek, tenlerimizdeki can ve damarlarımızdaki kan seninledir. Uzattık sana ellerimizi, uzattık sana yüreklerimizi…

Selam olsun şanlı kıyamına! Özgürlük ve adalet feryadına!

Selam olsun yürüdüğün zafere! Selam olsun doğmakta olan fecre!

Ve selam olsun gittikçe yaklaşan ferec'e…

ALLAHUEKBER

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı