"İsrail Gazze'de sıkışıp kaldı... Aynısı şimdi Lübnan'da da olabilir!"

Gideon Levy, Gazze'de beklediği ilerlemeyi kaydedemeyen işgal rejiminin Lübnan'daki kara harekatıyla neyi amaçladığının belirsiz olduğunu kaydetti.

HAKSÖZ HABER

İsrailli köşe yazarı Gideon Levy, Siyonistlerin Lübnan'daki kara operasyonunun ilk aşamasında olduklarını aktarıyor.

“İsrail sınırdan oldukça uzaktaki köylerin boşaltılması için giderek daha fazla çağrı yapıyor. İsrail'in bir kara harekatına hazırlandığı açık” diyen Levy, ancak bunun sınırın ne kadar ilerisine ya da ne kadar süreceğinin belli olmadığını da sözlerine ekledi.

Levy, İsrail'in operasyonunun “karmaşık” bir hal alabileceğini de sözlerine ekledi:

“Gazze'ye bakın. İsrail Gazze'de sıkışmış durumda ve Gazze'den nasıl ve ne zaman çıkacağı konusunda hiçbir fikri yok! Aynı şey şimdi Lübnan'da da olabilir.”

Hizbullah ise Siyonist çetenin sınırı geçtiği iddiasını reddetti. Al Jazeera'ye konuşan gazeteci Stefanie Dekker, işgal rejiminin kara operasyonunu en azından başlangıç aşamasında "sınırlı" tutmayı planladığını ifade etti.

"İsrail sınır köylerinin ötesindeki sivillerin tahliye edilmesini emretti. Bunun karadan ilerleme niyetinde oldukları anlamına mı geldiğini yoksa daha yoğun bir bombardıman kampanyası başlatacakları anlamına mı geldiğini bekleyip görmemiz gerekecek..."

Çeviri Haberleri

“Gazze'de gazetecilerin öldürülme hızına bakılırsa, yakında sizi bilgilendirecek kimse kalmayacak!”
"Siyonizm son derecede seküler bir sömürge projesidir!"
Gazze'deki vahşet tarihe "ABD soykırımı" olarak geçecek!
"Filistin'in özgürlüğünü savunmak, her özgür insan için bir şeref meselesidir!"
Namibya cesaretiyle tüm dünyaya insanlık dersi verdi!