HAKSÖZ HABER
Dünyanın birçok ülkesinde İslam’a karşı düşmanlık başörtüsü yasakları üzerinden şekilleniyor. Farklı coğrafyalarda farklı rejimler Müslümanlarla olan sorunlarını başörtüsünü yasaklayarak gösteriyorlar.
Türkiye’de de 80’li yıllardan başlayarak başörtüsü yasakları sık sık gündemi meşgul etti. 28 Şubat ise başörtüsü yasaklarının zirve yaptığı bir süreçti. Son yıllarda ise en azından devlet kurumlarında başörtüsü yasakları büyük oradan bitti ancak özel sektörde başörtülülere karşı ayrımcılık hala devam ediyor.
İslam düşmanlığının yükselişe geçtiği Avrupa ülkelerinde de öncelikli tartışma konuları arasında başörtüsü geliyor. Müslüman kadınlara yönelik nefret suçları işlenirken ayrımcı uygulamalar Fransa gibi ülkelerde devlet eliyle yaygınlaştırılıyor.
Son örnek ise Hindistan. Hindistan’da yaşananlar Müslüman kamuoyunda yeterli karşılık bulamasa da İslam düşmanı nefretin en fazla can yaktığı ülkelerden birisi son yıllarda Hindistan. Irkçı BJP iktidarında Müslümanlara yönelik ayrımcılık had safhada.
Hindistan’ın Karnataka eyaletinde okullarda başörtüsü takma yasağı, Müslüman kız öğrencilerin eğitime devam etmesinde büyük engeller oluşturuyor.
Kıdemli avukat Huzeyfe Ahmedi, Karnataka eyalet yönetiminin başörtüsü yasağının yüzlerce Müslüman öğrencinin eğitimine engel olduğu gerekçesiyle eyaletteki Yüksek Mahkeme'ye başvurdu.
Avukat Ahmedi, mahkemedeki heyete yaptığı konuşmada, 17 bin kadar öğrencinin başörtüsü yasağı nedeniyle sınavlara giremediğini söyledi.
İslam düşmanları nefretlerini yine başörtüsü üzerinden gösteriyor. Müslümanlar yaşanan bu zulme hep birlikte karşılık vermedikleri sürece yasaklamalar devam edeceğe benziyor!