İslam Coğrafyasının Geleceği ve Türkiye

Muş Özgür-Der’de İslam Coğrafyasının Geleceği ve Türkiye Konuşuldu.

15.3.2015 tarihinde Muş Özgür-Der’de, Özgür-Der Genel Bşk. Yrd. Kenan Alpay’ın konuşmacı olarak katıldığı programda “İslam Coğrafyasının Geleceği ve Türkiye” konusu ele alındı. Mısır’da Hüsnü Mübarek’in, Tunus’ta Burgiba’nın ve Bin Ali’nin despotik, işbirlikçi ve laik kimlikleriyle, öteden beri İsrail ve Batı için istikrarı ve güveni temsil ettiğini söyleyen Alpay, Tunus’ta Buazizi’nin kendisini yakmasıyla başlayan sürecin, kimsenin öngöremediği bir değişim dalgası olduğunu belirtti.

Tunus’u, Libya’yı ve Mısır’ı kendi iç dinamikleri ve süreçleriyle birlikte değerlendirmek gerektiğini vurgulayan Alpay, Arap ülkelerinde başlayan uyanışın daha yükselmesi gerekirken bazı “İran eğilimli kesimlerin” süreci sekteye uğratmaya çalıştığının altını çizdi.

Konuşmasının devamında Suriye’de yaşanan sürece değinen Kenan Alpay, barışçıl gösterileri kana bulayan, çoluk çocuğu göz altılarda öldüren Suriye’nin kanlı Baas rejiminin, Suriye halkını sadece  geçtiğimiz dört yıldan beri değil onlarca yıldır öldürdüğünün bilinmesini istedi. Suriye direnişinin tüm imkânsızlıklara rağmen devam ettiğini belirten Alpay, oradaki Müslümanların acınmayı değil imrenilmeyi ve örnek alınmayı hak ettiklerini vurgulayarak, “Suriye'de ölen oradaki insanlar değil, biziz” dedi. Amerika'nın ve İsrail’in zulmünü görmenin kolay olduğunu ancak, asıl meselenin Müslümanım diyenlerin zulmünü görmekte olduğuna dikkat çeken Alpay, “Suriye’ye bakarken İran'dan bakmak yanlıştır, Amerika’dan bakmak yanlıştır. Batının gözüyle bakmak yanlıştır, Suriye’ye ‘Lebbeyk ya Allah’ nidalarıyla can veren Suriye halkının gözünden bakmak gerekir.” diyerek sözlerini tamamladı. Program soru cevap bölümüyle sona erdi.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Esed katilinin yerli işbirlikçileri hesap verecek!
Özgür-Der ve Fetih Vakfı, Halep’te halka gıda yardımında bulundu
Özgür-Der, Gazzeli kardeşlerimize temiz su ve sıcak yemek dağıtımı yaptı
Antalya'da İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi
“Sanal kimliklerin inşası: Hakikat mı kurgu mu?”