Islak İmza Davası Ertelendi

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' iddialarıyla ilgili aralarında Bedrettin Dalan ile Albay Çiçek'in de olduğu 7 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması başladı.

Albay Dursun Çiçek Yargılanmaya Başladı...

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan duruşmada, tutuklu sanıklar Albay Dursun Çiçek, avukat Serdar Öztürk, Ufuk Akkaya ve Mehmet Deniz Yıldırım ile tutuksuz sanık İlhami Ümit Handan hazır bulundu. Hakkında yakalama kararı bulunan Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan ile tutuksuz sanık MİT İzmir eski Bölge Başkanı Özel Yılmaz duruşmaya katılmadı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, CMK'nın 191. maddesi gereğince iddianamenin kabul kararını okudu.

Duruşma, sanıkların kimlik tespitinin yapılmasıyla devam ediyor.

-DAVA ERTELENDİ-

Silivri Cezaevi'ndeki duruşma salonunda görülen davaya "İrtica İle Mücadele Eylem Planı" diye adlandırılan belgede ıslak imzası olduğu iddia edilen ve 30 Nisan 2010'da tutuklanan Kurmay Albay Dursun Çiçek, tutuklu sanıklar Avukat Serdar Öztürk, Ulusal Kanal istihbarat şefi Ufuk Akkaya, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Deniz Yıldırım ile tutuksuz sanıklar Dalan'ın özel kalem müdürü İlhami Ümit Handan katıldı.

Verdiği kısa aranın ardından avukatların taleplerinin reddine karar veren mahkeme heyeti, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyasının bu davayla birleştirilmesine yönelik karardan geri dönülmesine ilişkin talebi de oyçokluğuyla reddetti.

Başkan Şengün, bu karar da muhalif kaldı. Mahkeme, yetki yüzünden yapılan itirazların ise oy birliğiyle reddine karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, "reddi hakim" taleplerinin mahkemenin diğer heyetince değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı bitirdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülmesine başlanacak davanın iddianamesinde, hakkında yakalama kararı bulunan Bedrettin Dalan'ın, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

Dalan hakkında ayrıca, "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" suçundan da 15 ile 22,5 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.

Tutuklu sanık Albay Dursun Çiçek'in de "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 ile 15 yıl arasında hapis cezasına mahkum edilmesi istenen iddianamede, tutuklu sanık avukat Serdar Öztürk'ün ise "silahlı terör örgütüne üye olmak", "yasaklanan gizli bilgileri temin etmek", "devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken belgeleri temin etmek", "devletin savaş imkanlarının tehlikeye sokulması", "devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma, çalma" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın almak, taşımak veya bulundurmak" suçlarından 27 ile 54 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabulünün ardından dosya üzerinde yaptığı incelemede, oy çokluğuyla Albay Dursun Çiçek hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar vermiş, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün karşı oy kullanmıştı. Başkan Şengün, davanın tutuklu sanıkları Serdar Öztürk, Ufuk Akkaya ve Mehmet Deniz Yıldırım'ın tahliye istemlerinin reddi konusundaki karara da muhalif kalmıştı.

Mahkemenin kararı üzerine, 30 Nisan 2010 tarihinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Albay Dursun Çiçek, tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Haber Haberleri

Belçika Dışişleri Bakanı Quintin, Ankara'da Suriye'nin yeniden imarına destek mesajı verdi
Kurtuluş vesilesi: Üç aylar bugün başlıyor
"Bu eşsiz vakitleri en güzel şekilde ihya edelim"
23 yıldır Guantanamo'da tutulan mahkum serbest bırakıldı
DEM Partili Kızıltepe Belediye Başkanı Zeyni İpek istifa etti