Islah-Der, 20 Öğrenciyi Umreye Gönderiyor

Islah-Der'in düzenlediği, lise 1, 2 ve 3. sınıfların katıldığı umre yarışması yapılan sınavla sona erdi.

Islah-Der, Diyarbakır’da umre yarışması organize etti. Belirlenen kitap ve seminer konularından sınava tabi tutulan öğrencilerden 20 genç umreye gitmeye hak kazandı.

Islah-Der'in düzenlediği, lise 1, 2 ve 3. sınıfların katıldığı umre yarışması yapılan sınavla sona erdi. Yarışmada öğrenciler katıldıkları seminerler ve okudukları kitaplar üzerinden sınava tabi oldular. Önceden dağıtılan ve öğrencilerden okumaları istenen kitaplar: Mehmet Alağaş'ın "Din Gerçeği ve İslam", Ramazan Kayan'ın "Vahiyle Yürümek", Celalettin Vatandaş'ın "Kur'an ve Hayat", İzzet Derveze'nin "Kur'an Cevap Veriyor ve Mustafa İslamoğlu'nun "Adayış Risalesi"ydi.

Kitaplara ek olarak seminerler de organize edildi. Kasım ayında başlayan ve haftada bir gerçekleştirilen seminerlerde, Yakup Ballı "Kur'an Nasıl Bir Kitaptır", Ömer Aslan "Kur'an-da Allah",  Akan Akatan "Kur'an-da Peygamber", İlyas Çetinkaya "Kur'an-da Peygamberlerin Ortak Özellikleri", Murat Koç   "Kur'an-da Müminlerin Özellikleri", Mus'ab Bozan   "Kur'anda Tevhid ve Şirk",   Veysi Yıldız   "Kur'an-da İman ve Amel İlişkisi",    Metin Aldemir "Kur'an-da İmtihan", M. Ali Turgut  "Kur'an-da Adalet Bağlamında Şahitlik" ve Fikret Salık "Kur'an-da İrşad ve Islah" sunumlarını yaptı.

Katıldıkları her seminerden puanlar alan öğrencilerin, aldıkları puanlar sınav sonuçlarına yansıdı. Ayrıca önceden belirlenen kitaplardan yapılan 80 soruluk sınav, 60 puan üzerinden değerlendirildi. Seminer ve sınav sonuçları ile beraber ilk yirmiye giren öğrenciler Halid Ekmen,  Lokman Baytimur,  Maşallah Hocaoğlu, Bilal Gökdemir,  Abdullah Güneş, M. Kahraman Namlı, Yusuf Seyitvan, Ali Ekber Pirinç, Mahsum Erbay, Talha Akın, Cafer Erdem, Fırat Eti, Muhammed Şatır, Şehmus Polat, Eren Ortaç, Özgür Öz, Yunus Kurul, Hüseyin Bars, Mehmet Cihantimur ve Ömer Faruk Duran adlı öğrenciler dereceye girerek umreye gitmeye hak kazandılar.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı