IŞİD, PKK ve DHKP-C Operasyonlarında 1302 Kişiye Gözaltı

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, IŞİD, PKK ve DHKP-C'ye yönelik yurtiçi ve yurtdışında operasyonların sürdüğü belirtildi.

Açıklamada: "28 Temmuz’u 29 Temmuza bağlayan gece boyunca icra edilen ‘Şehit Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız hava harekâtı’nda PKK terör örgütünün yurtiçi ve yurtdışında (Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Hakurk ve Kandil’de) kullandığı önceden tespit edilen sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar vurulmuştur." denildi.

Cuma gününden bu yana üç örgüte yönelik soruşturmalarda 39 ilde operasyon yapldığını belirten Başbakanlık:

"Şu ana kadar terör örgütleri ile ilişkili görülen toplam 1302 kişiye gözaltı işlemi uygulanmıştır. Gözaltına alınanların bir kısmı hakkında adlî süreç tamamlanmış olup bir kısmı hakkında hâlen devam etmektedir." bilgisini verdi.

Kaynak:Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, Al Jazeera

Haber Haberleri

Cuma Hutbesi: Nefsi ve nesli ifsat eden büyük günah olarak zina
R. O. Kütahyalı'nın koruma kararı kaldırıldı
Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği'nde değişiklikleri içeren düzenlemeler Resmi Gazete'de  
AYM’den TSK Kanunu'na iptal: Yetki devri anayasaya aykırı bulundu  
Uluslararası Af Örgütünün "2024-25 Dünya İnsan Haklarının Durumu Raporu" açıklandı