İşgalcilerin yardım izni aldatmacası: Gazze'deki kuşatma ve katliamlar sürüyor

İşgal ordusunun 13 gündür kuşatma uyguladığı Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardım girişine izin verdiği açıklamasının gerçeği yansıtmadığı ve katliamlarını örtbas etmek için yapıldığı belirtiliyor.

İşgal ordusundan dün akşam yapılan açıklamada, gıda, su ve tıbbi malzeme taşıyan 50 tırın Gazze Şeridi'nin kuzeyine gireceğini iddia etti.

Açıklamada, yardımların nereden geldiği ve bölgede nereye teslim edileceği belirtilmedi.

Gazze'deki Sosyal Kalkınma Bakanlığından isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada işgal ordusunun açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Yardımların işgal ordusunun iddia ettiği üzere Gazze Şeridi'nin kuzeyine götürülmediğini vurgulayan kaynak, Gazze kentine sadece un taşıyan 12 tırın getirildiğini ve bunun mevcut ihtiyaçların yüzde birini dahi karşılamadığını ifade etti.

Filistinli kaynak, un yüklü 12 tırın bölgedeki durumu hiçbir şekilde değiştiremeyeceğine dikkati çekerek, halkın gıda maddeleri, yakıt ve mutfak tüpü gibi çeşitli malzemelere ihtiyaç duyduğunu aktardı.

Ocakları yakmak için gerekli yakıtın ve içme suyunun bulunmadığını belirten yetkili, unların malzeme eksikliği sebebiyle kullanılamadığı için Filistinlilerin evinde bozulduğunu bildirdi.

Filistinli etkili, işgal kuşatmasının ve açlığın bölgede kötüleştiğinin altını çizdi.

Filistin Haberleri

Gazze'de işgal saldırılarında 1206 aile tamamen yok oldu
Siyonistler Batı Şeria'da bir yılda 756 Filistinliyi katletti
Gazze'de Filistinli olan her şey işgalcilerce etnik temizliğe tabi tutuluyor!
Mücahitler siyonistleri tünel tuzaklarıyla imha etti
ABD'de "Gazze" için siyasi eylem komitesi kuruldu