İşgalci İsrail’in katliamları Antalya’da protesto edildi

Siyonist İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü katliamlar Antalya’da sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.

Antalya’da Muratpaşa Camii’nde bir araya gelen sağlık çalışanları Siyonist İsrail’in Gazze’deki katliamlarını protesto etmek için Kapalıyol havuz başına kadar yürüyüş gerçekleştirdiler. Burada basın açıklaması yapan topluluk Siyonist İsrail’i lanetleyen sloganlar atarak "Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sabırla ve azimle, zulme karşı duranlar olacağız!" mesajını verdi.

Topluluk adına Dr. Kevser Erdoğan’ın okuduğu basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

Bismillahirrahmanirrahim.

Selam olsun canlarıyla, kanlarıyla vatanlarında kalmanın bedelini ödeyen izzetli Gazze Halkına…

Selam olsun öldürülmek pahasına mesleklerinden vazgeçmeyen Gazze’nin şeref ve haysiyet timsali hekim ve sağlık çalışanlarına…

Selam olsun zulme karşı elinden ve dilinden geleni esirgemeyen, kararlılıkla protestolara ve boykota devam eden vicdanlı insanlara…

Selam olsun, üzerinde hücum yeleği, elinde silahı, kopmuş kolunda tel turnike, cebinde tesbih, dilinde dualarıyla en ön safta erkekçe yiğitçe savaşarak can veren aziz şehidimiz Yahya Sinvar’ın mübarek ruhuna… Allah kendisine rahmet eylesin, makâmını en âli makamlardan eylesin ve bizleri de aynı şecaat ve dirayetle hak yolunda cehd edenlerden eylesin…

Sessiz Yürüyüşümüzün 50. haftasında tam 385 gündür yalnızlığa terkedilen, barbar İsrail ordusu tarafından zulme uğrayan buna rağmen davasında tereddüt etmeyen Gazzeli kardeşlerimiz için yeniden buradayız.  Biz en hayırlı işin az da olsa devamlı olan olduğuna inanarak, 50 haftadır yılmadan hatırlamaya ve hatırlatmaya çalışıyoruz. Çünkü cani cinayetinde, vahşi vahşetinde, zalim zulmünde yılgınlık göstermiyor. Onlar bizim bu harp uğruna eylediklerimizden ve duruşumuzdan yılmadığımızı gördükçe yılmaya başlayacaklar.

İşgalci siyonistler Gazze’deki hastanelere ve meslektaşlarımıza saldırmaya devam ediyorlar. Gazze’de sağlık hizmeti verilebilen nadir kurumlardan olan Kemal Advan Hastanesi’nin çocuk yoğun bakım katını hedef alan canilerin bu saldırısı sonucu yoğun bakım ünitesinde ciddi hasar oluşmuş durumda. 15 hasta yeterli fiziki imkan bulunamadığı ve cerrahların alıkonması sebebiyle ameliyat edilemiyor. Gazze’de işledikleri insanlık suçlarıyla yetinmeyen katil şebekesi; bu sefer de Suriye ve Lübnan arasındaki El-Masna sınır kapısını hedef aldı. Bu eylemler gösteriyor ki İsrail kendi kirli emelleri karşısında duran her türlü hedefe hiçbir ilke gözetmeksizin saldırma cüretini göstermeye devam edecektir. Onların Türk devletine ve milletine musallat olmuş uluslararası ortakları ise ancak “hizmet” ettikleri abilerinin yamacında gebermeye veyahut devletimizin kararlı duruş ve iradesi ile hapislerde çürümeye layıktır. Bundan başkası düşünülemez.

Ülkemizin dünyadaki tüm bu kirli odaklara karşı gereken cevabı verebilmesi için çalışan TUSAŞ kurumuna PKK iltisakli hainler tarafından gerçekleştirilmiş saldırıda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Bu ülkenin feraset sahibi hekimleri olarak hainlerin ve zalimlerin imhası için çalışmaya, can ve mallarımızla mücadele etmeye hazırız.

2 milyarlık İslam ümmetinin izzetini, namusunu savunmak gibi ağır bir yükü omuzlayan 2 milyonluk Gazze halkı ve onun hekim ve sağlık çalışanları; üzerine düşen mücadeleyi hakkıyla yerine getirirken, dünyanın geri kalanı bu zulmü bir film seyreder gibi seyrediyor. Bizler gibi bu zulmü kabullenmeyen, zulüm karşısında ben ne yapabilirim diyen her bir fert için BOYKOT çağrımızı yineliyoruz.

Boykot; haksızlığa karşı bir duruş, bir haykırış ve bir meydan okumadır. Katillerin en büyük güç kaynağı olan iktisadi güçlerine karşı açılmış bir savaştır.

Boykot her bireyin ve devletin üzerine zarurettir. Dolayısıyla buradan yöneticilerimize sesleniyoruz:

Hastanelerimizde zulme gizli ya da açıktan destek veren hiçbir firmanın ilaçlarını istemiyoruz.

Türkiye üzerinden İsrail’e petrol akışının durdurulmasını ve Türkiye'den giden ticari gemilere izin verilmemesini talep ediyoruz.

Şuna emin olun ki, bu taleplerin yerine getirilmesi için ödeyeceğiniz her türlü bedele bizler hekim ve sağlık çalışanları olarak ve bu davaya gönül vermiş tüm hak erleri olarak bedenimiz ve ruhumuzla ortak olmaya hazırız.

Dünyadaki en özgür kara parçası olan Gazze’ye ve onun hür insanlarına selam olsun…

Etkinlik-Eylem Haberleri

Almanya'da Gazze direnişinin ehemmiyeti konuşuldu
İstanbul’da Filistin için destek gecesi düzenlendi
Gazze Dayanışma Platformu Siyonist konsolosluk önünde haykırdı: Cebaliye'de Siyonist soykırımı durdurun!
İslam'da insanın mahiyeti
Özgür-Der Gazze’de yemek ve temiz su dağıtımını sürdürüyor